Un şofer din Iaşi şi-a dat în judecată şefii pentru că la el nu a venit Moş Crăciun
Un şofer din Iaşi şi-a dat şefii în judecată pentru că la el nu a venit Moş Crăciun, aşa cum a venit la toţi ceilalţi colegi ai lui. Supărat că lui nu i-a intrat în cont prima de 750 lei, bărbatul a deschis un proces la Tribunalul Iaşi.
De Redactia Observator la 10.12.2018, 12:27Un şofer din Iaşi şi-a dat şefii în judecată pentru că la el nu a venit Moş Crăciun, aşa cum a venit la toţi ceilalţi colegi ai lui. Supărat că lui nu i-a intrat în cont prima de 750 lei, bărbatul a deschis un proces la Tribunalul Iaşi.
Vasile Cioclu este angajat din 2003 la Salubris SA, o societate care gestionează serviciul de salubritate în Iaşi.
Bărbatul nu s-ar înţelege bine nici cu şefii lui direcţi, dar nici cu ai lui colegi, care l-ar percepe ca fiind un tip destul de conflictual şi insubordonat.
Una peste alta, la Vasile nu a mai venit Moş Crăciun. Mai exact, şefii l-au tăiat de pe lista angajaţilor care ar trebui să primească prima de Sărbători.
Este vorba de 750 lei, sumă pe care majoritatea angajaţilor o primesc.
Supărat, bărbatul a deschis un proces la Tribunalul Iaşi acuzând că este discriminat şi că şefii au fost foarte subiectivi atunci când au acordat primele.
Drept urmare, a cerut acordarea primei de 750 lei şi daune morale în valoare de 30.000 lei.
Şoferul a pierdut în instanţă
Povestea s-a petrecut în perioada sărbătorilor de iarnă de anul trecut, dar în urmă cu câteva zile judecătorii şi-au spus punctul de vedere. În acest proces a fost chemat şi Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD).
Vasile Cioclu a pierdut pe toate fronturile, bărbatului fiindu-i respinsă acţiunea.
"Clauzele din contractele colective de munca nu prevad, în mod concret, care persoane beneficiaza si în ce cuantum, de sumele din fondul de premiere, ci stabilesc în mod generic posibilitatea salariatilor la primirea unor premii individuale pentru stimularea activitatii, platite din fondul de premiere. Repartizarea fondului de premiere se face de catre unitatea angajatoare, în functie de gradul de complexitate al muncii si performantele profesionale. Or, în cauza, reclamantul nu a facut dovada nominalizarii între persoanele ce urmau a beneficia de aceste sume cu titlu de premii si nici dovada care sa ateste activitatea remarcabila, respectiv performantele profesionale proprii", au precizat judecatorii, potrivit bzi.ro.
"Astfel, potrivit listei depusa la filele 79 - 84, din dosar rezulta ca reclamantul nu a fost nominalizat de catre seful ierarhic pentru acordarea de premiu de merit. Asadar, fata de textele legale si înscrisurile depuse, instanta retine ca reclamantul nu a fost exclus la premiul de merit dintr-un motiv de discriminare si nici supus vreunui tratament diferentiat fata de ceilalti salariati, motiv pentru care va respinge cererea acestuia de obligare a pârâtei la acordarea sumei de 750 lei, reprezentând premiu de merit", au mai explicat judecătorii.