Antena LIVE

Curs valutar

O polițistă din Cluj a dejucat planurile unui "loverboy". Maria a recuperat zeci de mii de lei de la un escroc sentimental

O poveste de amor din Cluj s-a încheiat cu intervenția poliției, după ce un "loverboy" a profitat de sentimentele unei tinere, înșelând-o cu suma de 44.000 de lei. Din fericire, o polițista Steliana Moldovan a reușit să dejoace planurile escrocului, recuperând întreg prejudiciul.

De la 12.10.2020, 09:38
WhatsApp
Agent șef adjunct de poliție Moldovan Steliana Maria
O polițistă din Cluj a dejucat planurile unui loverboy. Maria a recuperat zeci de mii de lei de la un escroc sentimental Facebook

Potrivit unei postări pe Facebook a Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, escrocheria a fost dejucată de agent șef adjunct de poliție Steliana Maria Moldovan:

"Dragostea e oarbă”, spune un vechi citat.

Din fericire, colega noastră de la Poliția municipiului Cluj-Napoca Secția 2 Poliție a dejucat planurile unui "loverboy" care, profitând de sentimentele unei frumoase domnișoare, a înșelat-o pe aceasta cu suma de 44.000 de lei!

Agent șef adjunct de poliție Moldovan Steliana Maria a reușit recuperarea întregului prejudiciu, punctând astfel povestea cu "Happy End".

Ce înseamnă metoda "loverboy"

Racolatorul construieşte o relaţie de prietenie/iubire cu potenţiala victimă, câştigându-i astfel încrederea. Pe acest „teren” construit, racolatorul îşi manipulează psihic şi afectiv „prietena”, determinând-o să facă orice îi cere.

Manipularea la care este supusă victima este conştientizată doar în momentul în care aceasta reuşeşte să iasă din procesul de trafic şi să se detaşeze de dinamica la care a fost supusă.

Natura ofertei este de cele mai multe ori o modalitate prin care victima consideră că-şi va împlini o nevoie fie emoţională, fie materială.

Recrutorii sunt „buni psihologi” deoarece ei dau asigurări asupra ofertei, recrutorul arătându-şi disponibilitatea de a sprijini victima în demersurile ei (cazare, obţinerea actelor, bani pentru transport, relaţii ale recrutorului care pot fi accesate de victimă, îmbrăcăminte, hrană etc.) asigură suport emoţional în cazurile în care eligibila victimă are un conflict cu părinţii/ a fugit de acasă. Investind în relaţie, manifestând empatie faţă de nevoile victimei sau a familiei acesteia, traficanţii câştigă încrederea acestora.

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) avertizează că această metodă este deosebit de periculoasă deoarece victima nu îşi dă seama de faptul că a fost manipulată decât atunci când reuşeşte să iasă din procesul de trafic. Situaţia este cu atât mai delicată când victima este minoră. Recrutorul reuşeşte să izoleze victima în aşa fel încât ea să creadă că el este singura persoană care o iubește cu adevărat și în care poate avea încredere.

Citește și:
Doi tineri din Giurgiu sunt acuzați că racolau minore, prin metoda loverboy, și le exploatau
Percheziţii în România şi Austria la suspecţi de proxenetism. Mai mulţi suspecţi s-au folosit de metoda "loverboy" pentru a racola fete
Veronica Micu

Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta. ...

loverboy
Întrebarea zilei
Aţi testat vreodată vreo dietă promovată de influenceri?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și