Străzile din Timişoara au fost luminate de zeci de lampioane colorate, de Sfântul Martin
Străzile din Timişoara au fost luminate de zeci de lampioane colorate. Copiii de grădiniţă au făcut chiar ei felinarele şi au învăţat cântece, pentru a-l sărbători pe Sfântul Martin, un simbol al bunătăţii şi generozităţii.
De Redactia Observator la 12.11.2019, 11:37Străzile din Timişoara au fost luminate de zeci de lampioane colorate. Copiii de grădiniţă au făcut chiar ei felinarele şi au învăţat cântece, pentru a-l sărbători pe Sfântul Martin, un simbol al bunătăţii şi generozităţii. Legenda spune că, într-o iarnă geroasă, el şi-a rupt din mantie şi a dat o bucată unui cerşetor, să se încălzească. Micuţii învaţă astfel, şi ei, să dăruiască, spun dascălii şi părinţii.
Anul acesta, sărbătoarea Sfântului Martin a fost prilej de muncă în echipă pentru zeci de copii de la grădiniţa cu predare în limba germană, dar şi pentru părinţi. Au tăiat şi au decupat zile în şir, dar rezultatul a fost spectaculos: lampioane în diferite forme şi culori vesele.
Cei mici au învăţat şi melodii în limba germană, pe care le-au cântat pe străzile oraşului
Cecilia Bundău, director grădiniță: Sfântul Martin şi-a dorit să fie lumină în fiecare casă şi astfel copii preiau această dorinţă a Lui şi duc lumina mai departe prin lampioane.
Sărbătoarea nu este doar un prilej prin care să-şi exprime creativitatea, spun dascălii, dar şi un exemplu de generozitate. Copiii au împărţit între ei mere şi covrigi, aşa cum şi Sfântul Martin a dăruit din haina sa o bucată, pentru ca un cerşetor să nu moară de frig.
Istvan Barazssuly, preot catolic: Este o sărbătoare a unui sfânt care este foarte umil. Şi în special în zilele noastre avem nevoie de sfinţi, avem nevoie de oameni umili, care să dea exemplu, chiar şi pentru copii. Învaţă că trebuie să împartă cu ceilalţi.
Sfântul Martin este serbat de întreaga comunitate catolică, în fiecare an, pe 11 noiembrie.