Suspiciune de scarlatină la o şcoală din Târgu Mureş. Mai mulţi copii au început să se simtă rău la ore. Părinţii au intrat în alertă
Este suspiciune de scarlatină la o şcoală din Târgu Mureş. Părinţii şi medicii au fost alertaţi după ce zilele trecute, mai mulţi copii au început să se simtă rău la cursuri. Şapte dintre aceştia au acuzat stări de rău şi febră şi au fost testaţi, însă rezultatul urmează să vină în zilele următoare. Toţi copiii posibil infectaţi au fost trimişi acasă pentru a împiedica şi alte eventualele îmbolăviri.
De Redactia Observator la 10.02.2024, 08:31După explozia cazurilor de gripă şi viroze în rândul elevilor, acum încep să apară şi suspiciuni de infecţii bacteriene contagioase. În Şcoala Gimnazială Nicolae Bălcescu din Târgu Mureș sunt tot mai multe cazuri cu posibile îmbolnăviri cu scarlatină, o boală care îi afectează în special pe cei mici.
Iulian Moldovan, director DSP Mureş: Un posibil focar de scarlatină. Suspiciunea a fost pusă pe baza testelor rapide, dar nu au fost confirmate deocamdată.
Zilele trecute, şapte copiii din clasele primare au început să se simtă rău, chiar în timpul orelor de curs, iar stările de moleşeală şi febră au persistat şi acasă.
Fănică Niţă, ISJ Mureş: Copiii au avut simptome, iar părinţii i-au dus la medicul de familie. Au realizat nişte teste rapide. Un copil de la clasa pregătitoare, patru copiii de la clasa I şi doi copiii de la clasa a treia.
Toate cele 7 cazuri au fost înregistrate la elevi care învaţă doar într-unul dintre cele două corpuri de clădire, în care funcţionează şcoala.
Fănică Niţă, ISJ Mureş: La primele suspiciuni trebuie ţinuţi acasă de către părinţi şi duşi la medicul de familie, iar în şcoală să fie duşi la izolator.
Acum, după ce s-au aflat că în şcoală există suspiciuni de infecţii cu scarlatină, părinţii au intrat şi ei în alertă.
Bunic: Cred că şi din cauză că nu sunt vaccinaţi copiii. E mai greu, că văd că oamenii nu văd că e necesar vaccinul ca să previi anumite boli. Să sperăm că vor trece cu bine peste.
Ca și măsuri de prevenție sunt cele clasice, cu care ne-am obișnuit deja din perioada pandemiei: păstrarea distanței, dar și spălatul foarte des pe mâini, în cazul copiilor foarte mici, pentru că acolo, în comunitățile de la grădiniță, dar și de la școală, se transmite foarte ușor această boală.