Tabăra Copilăriei a fost prima tabără din viața a 24 de copii de la Școala Gimnazială din comuna Brastavățu, județul Olt
A patra ediție Tabăra Copilăriei, organizată de Fundația Mereu Aproape și Sika România în luna aprilie la Bușteni, a reprezentat o experiență unică pentru cei 24 de copii din județul Olt care au participat.
De Redactia Observator la 07.05.2019, 14:43A patra ediție Tabăra Copilăriei, organizată de Fundația Mereu Aproape și Sika România în luna aprilie la Bușteni, a reprezentat o experiență unică pentru cei 24 de copii din județul Olt care au participat. Ei sunt elevi la Școala Gimnazială din comuna Brastavățu și au rezultate bune la învățătură, în ciuda greutăților cu care familiile lor se confruntă și a faptului că, pentru ei, vacanțele nu înseamnă mai mult decât zile libere.
În Tabăra Copilăriei, ei au trăit momente inedite și s-au bucurat din plin: nu au fost doar pentru prima dată în tabără, ci și pentru prima dată cu autocarul, trenul și telegondola, pentru prima dată în Bușteni, Brașov și Sinaia. Copiii au vizitat Mănăstirea Caraiman, Palatul Peleș și orașul Brașov, s-au jucat mult în aer liber, dar și cu Spiderman, pe care nu îl mai întâlniseră până atunci. Tabăra Copilăriei reprezintă mai mult decât joacă și drumeții. Prin activitățile pe care le fac, copiii învaţă ce înseamnă comunicarea, spiritul de echipă, corectitudinea, atenția și își dezvoltă curiozitatea, discernământul și independența.
Sika România este partenerul exclusiv, deja de patru ani, al Fundației Mereu Aproape în acest proiect de investiție în educație menit să aducă fericirea copilăriei celor care nu au experimentat-o pe deplin. „Suntem alături de Tabăra Copilăriei, deja această tabără a devenit o tradiție pentru noi și ideea este că noi ne încărcăm de această bucurie a copiilor și pentru anul viitor, pentru că ne așteaptă și pe noi provocări; în mod sigur ne dorim să continuăm tradiția. De altfel, și compania noastră este una cu tradiție dar, în același timp, își dorește să investească în viitor. Lucrurile se leagă foarte simplu”, a declarat Ioana Lorenc, Head of Marketing Sika România.
Cei mici au vorbit cu încântare despre tabără afirmând că este „Chiar foarte frumoasă. Uimitoare și îmi place chiar foarte mult pentru că mă distrez”, „Îmi place foarte mult, colegii de cameră sunt foarte buni. Niciodată n-am mai fost într-o tabără!”.
„Anul acesta suntem la a patra ediție a proiectului nostru Tabăra Copilăriei, cu ajutorul prietenilor de la Sika România, și ne bucurăm că putem să le oferim încă o surpriză copiilor care nu au avut chiar atât de multe vacanțe”, a spus Maria Ioniță, Project Managerul campaniei „Schimbă o viață”.
Proiectul Tabăra Copilăriei se desfășoară în cadrul campaniei „Schimbă o viață” a Fundației Mereu Aproape al cărei scop este de a-i sprijini pe românii care fac tot posibilul să trăiască demn, ai căror copii merg la școală și au rezultate bune la învățătură.
Fundația Mereu Aproape a luat naștere acum 14 ani. Împreună cu partenerii săi, donatori, companii, jurnaliști și persoane publice, a ajutat peste un milion de oameni prin programe în domeniile sănătății, educației, culturii, social umanitare, dezastre şi advocacy. A contribuit la ajutorarea a peste 10.000 de sinistrați, a construit 81 de case și a salvat viața a peste 500 de copii și adulți. Până în prezent, ajutorul financiar și material oferit de Fundația Mereu Aproape depășește 14 milioane de euro. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatiamereuaproape.ro şi pe www.facebook.com/fundatiamereuaproape.
Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, faţade, parcuri solare şi eoliene. Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante.
Gama de produse Sika include aditivi de înaltă calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi şi sigilanţi, materiale de amortizare, consolidări structurale, pardoseli industriale şi sisteme de acoperişuri şi impermeabilizări.
În prezent, Sika numără subsidiare în 91 de ţări şi mai mult de 17.000 de angajaţi la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienţi şi companie, garantând succesul tuturor partenerilor. În 2015 Sika a generat vânzări de 5,48 miliarde CHF.
Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov – prima unitate de producţie Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în 2014 şi cea de-a doua fabrică din România, la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, unde va produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi.
Compania este lider de piaţă în domeniul aditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperişuri, a consolidărilor cu fibre de carbon, dar şi a mortarelor speciale.
Sika România a fost implicată în proiecte locale importante printre care se numără Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea reţelelor Dedeman şi Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Băile Herculane, turnul de răcire Paroşeni, loturile de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea căii ferate Sighişoara – Atel şi multe altele.