Tânără însărcinată, aproape de comă alcoolică! Femeia s-a prăbuşit într-o primărie din Botoşani, sub privirile îngrozite ale oamenilor
Oamenii care se aflau la Primăria Lunca, din Botoşani, cu diverse probleme, au tras o sperietură teribilă când au văzut cum o femeie se prăbușește la pământ. Tânăra de 36 de ani era însărcinată în 10 săptămâni, asta însă nu a oprit-o să consume băutură peste măsură.
De Redactia Observator la 05.10.2018, 08:30Oamenii care se aflau la Primăria Lunca, din Botoşani, cu diverse probleme, au tras o sperietură teribilă când au văzut cum o femeie se prăbușește la pământ. Tânăra de 36 de ani era însărcinată în 10 săptămâni, asta însă nu a oprit-o să consume băutură peste măsură.
Medicii chemaţi la faţa locului au constatat cu stupoare că pacienta era aproape în comă alcoolică.
Tânăra a fost dusă cu ambulanţa la Maternitate, a fost consultată, după care - din cauza stării avansate de ebrietate, medicii au direcționat-o către Secția de Psihiatrie.
Ce efecte are alcoolul băut în primul trimestru de sarcină
Femeile însărcinate ar trebui să renunţe la alcool mai ales în primele 12 săptămâni de sarcină, deoarece există riscul ca viitorii copii să se nască cu probleme de sănătate.
Cu fiecare pahar de alcool băut de viitoarea mamă în primului trimestru al sarcinii, copilul prezintă un un risc cu 25% mai ridicat să se nască cu buza diformă, cu 12% mai ridicat să aibă un cap mai mic decât normal şi cu un risc cu 16% mai mare să aibă o greutate sub cea normală la naştere.
Un consum mai ridicat de alcool în perioada de sarcină este legat de un risc mai ridicat ca nou-născutul să aibă caracteristicile fizice asociate sindromului alcoolic fetal - printre care capul de dimensiuni mai mici decât cele normale, precum şi forme modificate ale ochilor şi buzelor. Astfel de simptome sugerează de obicei şi existenţa unor traume de ordin neurologic la copii.