Trei notari au pus mâna pe 9 case prin metoda "nepotul". S-au îmbogăţit cu 560.000 de euro
Se extinde ancheta în cazul notarilor care preluau abuziv case prin testamente false. Procurorii au reușit să stabilească exact cum funcţiona metoda "Nepotul" prin care mai mulţi agenţi imobiliari şi notari au pus mâna pe 9 case. Prejudiciul în acest dosar depășește jumătate de milion de euro.
De Bogdan Dinu la 07.11.2024, 21:22Mai mult de jumătate de milion de euro ar fi reușit să adune din vânzarea imobilelor preluate ilegal. Actele au fost girate de notarii Mariana Dumitru, Doru Trifoi şi Lidia Seceleanu, care a mai fost arestat pentru aceleaşi acuzaţii.
Dosarul instrumentat de procurorii anticorupție este unul amplu și vizează numeroase infracțiuni. De la constituirea unui grup infracțional organizat, spălare de bani și abuz în serviciu, până la mărturie mincinoasă și fals în declarații. Unele în formă continuată.
Probele ridicate de procurori la percheziții arată modul în care rețeaua a reuşit să măsluiască actele imobilelor. Membrii grupării, cunoscători ai legislatiei din domeniul imobiliar, identificau locuințe deținute de vârstnici fără moștenitori. Informațiile despre case ajungeau, mai apoi, la notarii din grupare, care eliberau certificate false de moștenitor. Casele erau preluate şi vandute.
9 imobile din Bucureşti si Ilfov ar fi fost luate prin metoda "Nepotul"
9 imobile din Bucureşti si Ilfov ar fi fost luate prin metoda "Nepotul". În această casă locuiau doi vârstnici, soră și frate, necăsătoriți și fără moștenitori. Pentru rețeaua care se ocupa cu escrocherii imobiliare, acest imobil a fost ideal pentru a fi preluat cu un certificat fals emis de notarii din grupare. Această casă este doar una dintre cele multe revendicate ilegal.
"A venit cineva, a scotocit prin casă... că sunt rude, că sunt neamuri. Că e casa lor...", a spus un vecin.
În momentul de faţă, ancheta vizeaza 3 notari şi 4 agenti imobiliari, iar cercetările au fost extinse şi în alte oraşe.