America ARDE înainte de alegeri. Răsturnare MAJORĂ de situaţie! O înregistrare SECRETĂ a ieşit la iveală
O serie de înregistrări secrete ale unui suspect care vorbeşte despre Fundaţia Clinton a aprins o nouă bătălie internă între agenţii FBI, care au vrut să investigheze cazul, şi procurorii anti-corupţie, care au catalogat declaraţiile fără valoare, scrie WSJ.
De Redactia Observator la 03.11.2016, 14:19O serie de înregistrări secrete ale unui suspect care vorbeşte despre Fundaţia Clinton a aprins o nouă bătălie internă între agenţii FBI, care au vrut să investigheze cazul, şi procurorii anti-corupţie, care au catalogat declaraţiile fără valoare, scrie WSJ.
Agenţii FBI, folosind informaţii şi înregistrări dintr-un scandal de corupţie fără legătură, au crezut că au găsit destule dovezi pentru a demara o investigaţie agresivă asupra fundaţiei Clinton. Scandalul a pornit în vara lui 2015, pe premisele unor declaraţii făcute în cartea unui autor conservator: ”Clinton Crash: Povestea nespusă a modului în care guvernele străine şi afacerile i-au îmbogăţit pe Hillary şi Bill”.
Începând din luna februarie şi până azi, anchetatorii FBI şi procurorii anti-corupţie au devenit tot mai frustraţi unii împotriva altora. La centrul tensiunii stă avocatul american Robert Capers, văzut de multe ori la FBI că exagerează probleme şi spune fiecărei părţi ce vrea să audă.
Principala dispută este de fapt neînţelegerea legată de cât de puternic este cazul împotriva familiei Clinton, anchetă care s-a centrat pe ideea că cei care au contribuit activ în cadrul fundaţiei au primit favoruri de la Departamentul de Stat condus de Hillary.
Oficialii seniori din cadrul departamentului de justiţie din SUA şi FBI nu consideră că au destule dovezi, în timp ce anchetatorii cred că au piste plauzibile, pe care şefii lor nu îi lasă să le urmărească.
Tot mai multe detalii şi dovezi apar pe măsură ce continuă scandalul emailurilor, care ar putea duce chiar la redeschiderea unui caz închis de FBI, legat o serie de e-mailuril trimise de Hillary în perioada în care era secretar de stat al SUA, scrie zf.ro.
Miercuri, preşedintele Obama chiar a criticat în mod neobişnuit FBI-ul pentru cererea de a face publice e-mail-urile.