Tânără angajată ONU, printre cei 157 de morți ai tragediei aviatice din Etiopia
Joanna Toole, o tânără de 36 de ani, angajată ONU, este prima victimă britanică făcută publică, în tragedia aviatică din Etiopia. Cel puțin 12 angajați ai Națiunilor Unite erau în avionul prăbușit cu 157 de oameni la bord.
De Redactia Observator la 10.03.2019, 21:43Joanna Toole, o tânără de 36 de ani, angajată ONU, este prima victimă britanică făcută publică, în tragedia aviatică din Etiopia. Cel puțin 12 angajați ai Națiunilor Unite erau în avionul prăbușit cu 157 de oameni la bord.
Britanica Joanna Toole luase avionul din Addis Abeba pentru a merge împreună cu colegii ei din ONU la o întâlnire pe teme de mediu a Națiunilor Unite, în Kenya.
Un alt angajat ONU, irlandezul Michael Ryan, a fost confirmat printre victime. Un director al unei agenții a Națiunilor Unite, de asemenea, este printre victime.
La 50 de kilometri de capitala etiopiană Addis Abeba, locul prăbuşirii cursei Ethiopian Airlinea este pârjolit. Martorii spun că incendiul produs la impactul cu solul a fost atât de puternic încât le-a fost teamă să se apropie.
Avionul, un Boeing 737 MAX 8, a întâmpinat probleme imediat după decolare. Pilotul a cerut să revină pe aeroport chiar înainte ca aeronava să dispară de pe radare.
TEWOLDE GEBREMARIAM, CEO Ethiopian Airlines: La bord erau 149 de pasageri şi 8 membri ai echipajului. Suntem foarte, foarte trişti. Inima noastră este frântă ca urmare a producerii acestui accident!
Mulţi dintre pasageri erau turişti. Italieni, britanici, francezi, americani sau canadieni şi se îndreptau spre Nairobi. Pentru moment, nu există informaţii că la bord s-ar fi aflat vreun cetăţean român.
JAMES MACHARIA, Ministrul Transporturilor din Kenya: Putem confirma că cei 149 de pasageri aflaţi la bordul ET 302 erau de cel puţin 35 de naţionalităţi. Şi spun cel puţin pentru că pentru moment, doi sunt neidentificaţi.
Cauzele tragediei sunt neclare. Radarele au identificat o viteză anormală la decolare. Iar avionul era nou. Fusese cumpărat la mijlocul lunii noiembrie. Un avion de acelaşi tip s-a prăbuşit anul trecut în mare la scurt timp după decolare in Jakarta, Indonezia. 189 de oameni au murit atunci. Aceste aeronave sunt folosite şi la Bucureşti deocamdată o singură companie aeriană, dar până la finalul anului alte două comapnii româneşti vor avea în flotă acest tip de avion Boieng.