Artistul şi-a sărutat mama şi a mers să se culce, dar nu s-a mai trezit niciodată
Lachlan Foote, 21 de ani, chitaristul unei trupe din Blackheath, Australia, şi-a pierdut viaţa pe 1 ianuarie 2018, după ce a consumat un shake de proteine ce echivala cu cafeina adunată din 50 de cafele normale.
De Cristi Ioniţă la 08.07.2019, 17:40Lachlan Foote, 21 de ani, chitaristul unei trupe din Blackheath, Australia, şi-a pierdut viaţa pe 1 ianuarie 2018, după ce a consumat un shake de proteine ce echivala cu cafeina adunată din 50 de cafele normale.
Lachlan Foote a susţinut un recital alături de trupa lui în noaptea de Anul Nou, iar pe 1 ianuarie 2018, dimineaţa, a ajuns acasă, unde locuia alături de părinţi.
Artistul a murit după ce a consumat cafeină pudră
Conform Mirror Online, Lachlan şi-a făcut un shake de proteine pentru refacerea organismului, în care a adăugat o linguriţă de cafeină pudră, acţiune care i-a fost fatală.
Şi-a sărutat mama şi s-a retras în camera lui pentru a se odihni. Însă nu s-a mai trezit niciodată.
Tânărul a fost găsit fără suflare, iar medicii nu au mai putut decât să constate decesul.
Iniţial s-a spus că Lachlan ar fi murit din cauza unei supradoze de droguri sau pentru că ar fi amestecat drogurile cu alcoolul.
Însă, în timp, ancheta a scos la iveală informaţii cu totul diferit. Mai întâi s-a stabilit că Lachlan avea o alcoolemie redusă, respectiv că ar fi consumat cel mult două sau trei beri.
Artistul a consumat cafeină pudră echivalent a 50 de cafele normale
Ulterior, a ieşit la iveală faptul că linguriţa de cafeină pudră adăugată la shake-ul de proteine i-a fost fatală.
Lachlan a utilizat cafeină pudră interzisă deja în Statele Unite ale Americii, după ce a produs moartea unui celebru wrestler.
Linguriţa de cafeină pudră adăugată a echivalat cu cafeina acumulată din 50 de cafele normale. Două linguriţe din pudra respectivă ar fi echivalat cu consumul a 70 de Red Bull.
Acum, la mai bine de un an şi jumătate de la moartea lui Lachlan, părinţii îndureraţi vor să profite de poveste şi să atragă atenţia asupra consumului unor astfel de substanţe.