ATAC CIBERNETIC MASIV la reţeaua militară a Coreei de Sud! Hackerii nord-coreeni au furat PLANURILE DE RĂZBOI ale Seulului
Hackeri nord-coreeni au furat anul trecut o mare cantitate de documente militare clasificate, inclusiv ultimul plan operaţional de război Coreea de Sud - SUA.
De Redactia Observator la 10.10.2017, 13:51- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Hackeri nord-coreeni se presupune că au furat anul trecut o mare cantitate de documente militare clasificate, inclusiv ultimul plan operaţional de război Coreea de Sud - SUA, a declarat marţi un parlamentar sud-coreean, membru al partidului de guvernământ.
Citând informaţii de la oficiali neidentificaţi din domeniul apărării de la Seul, Rhee Cheol-hee, membru al Partidului Democrat, a explicat că hackerii au spart în septembrie anul trecut serverele Centrului de date integrate de apărare de unde au furat fişiere care conţineau mai multe dosare secrete, cum ar fi Planurile Operaţionale 5015 şi 3100.
OPLAN 5015 este cel mai recent proiect Seul - Washington care abordează o situaţie de război total cu Phenianul şi care ar conţine proceduri detaliate de "decapitare'" a conducerii nord-coreene. OPLAN 3100 este planul Seulului de a răspunde provocărilor punctuale ale Nordului.
Potrivit lui Rhee, 235 GB de documente militare au fost furate şi conţinutul a aproape 80% dintre ele încă urmează a fi identificat.
Printre acestea se numără planuri de urgenţă pentru forţele speciale ale Sudului, rapoarte către principalii comandanţi ai aliaţilor şi informaţii despre instalaţii militare cheie şi centrale electrice, scrie agrepres.ro.
'Ministerul Apărării Naţionale trebuie încă să afle conţinutul a 182 de gigabiţi din datele totale' furate, a declarat parlamentarul sud-coreean într-un comunicat.
În mai, organele de investigaţie ale Ministerului Apărării de la Seul au declarat că statul comunist nord-coreean s-ar afla în spatele piratării reţelei online cheie a armatei sud-coreene. Nu s-a dezvăluit atunci ce informaţii au fost furate.
Incidentul de piraterie informatică a amplificat apelurile ca aliaţii să rămână vigilenţi, existând posibilitatea ca regimul nord-coreean să-şi reajusteze propriile planuri de urgenţă sau de război pe baza documentelor militare furate.
În ultimii ani, Seulul şi-a consolidat capacităţile de apărare cibernetică după ce Phenianul a lansat o serie de atacuri asupra site-urilor corporatiste şi guvernamentale din Coreea de Sud, prin mobilizarea personalului său special instruit aflat inclusiv în China şi alte ţări, aminteşte Yonhap.
Phenianul a negat responsabilitatea atacurilor cibernetice, inclusiv cel mai recent, acuzând Seulul că 'fabrică' informaţii despre atacuri online.