Cea mai înfricoşătoare PROFEŢIE a ISIS pe cale să se împlinească? "Acesta va fi începutul APOCALIPSEI"
ISIS se pregăteşte pentru o bătălie "apocaliptică" în încercarea de a-şi apăra un oraş emblematic pentru autodeclaratul "califat islamic", după ce o incursiune militară lansată de Turcia cu obiectivul de a-i susţine pe rebelii sirieni este la un pas de a obţine o victorie răsunătoare în lupta pentru cucerirea oraşului Dabiq.
De Redactia Observator la 04.10.2016, 14:57- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
ISIS se pregăteşte pentru o bătălie "apocaliptică" în încercarea de a-şi apăra un oraş emblematic pentru autodeclaratul "califat islamic", după ce o incursiune militară lansată de Turcia cu obiectivul de a-i susţine pe rebelii sirieni este la un pas de a obţine o victorie răsunătoare în lupta pentru cucerirea oraşului Dabiq.
Ideologia Statului Islamic se bazează pe texte profetice, iar una dintre cele mai înfricoşătoare este cea care spune că jihadiştii sunt cei care vor învinge într-o luptă apocaliptică care va avea loc atunci când armata Occidentală va veni pe terenul lor.
Propaganda Statului Islamic este plină de referinţe la profeţia apocaliptică, ultima mare bătălie care stabileşte scena pentru sfârşitul lumii.
Concret, Cartea lor sfântă lor descrie o luptă care va avea loc în oraşele Dabiq şi Amaq, două oraşele mici care încă există în nordul Siriei. Numărătoarea inversă până la apocalipsa începe în momentul în care „romanii”, un termen folosit de militanţi pentru a denumi americanii şi aliaţii săi, vor pune piciorul în Dabiq.
În 2014, militanţii Statului Islamic l-au decapitat pe fostul soldat american Peter Kassig chiar în oraşul Dabiq. "Iată-ne aici, îngropând primul cruciat american în Dabiq şi asteptând cu nerabdare să ajungă restul armatei voastre", a anunţat călăul.
Gruparea jihadistă şi-a denumit ''Dabiq'' revista de propaganda online.
Acum, după ofensiva lansată de rebelii sirieni sprijiniţi de armata turcă, aceştia s-au apropiat de oraşul Dabiq.
Cincisprezece rebeli sirieni au fost ucişi, iar alţi 35 au fost răniţi în confruntări armate, în ultimele 24 de ore, în Siria, unde Ankara a lansat la sfârşitul lui august o incursiune militară cu obiectivul de a-i susţine pe rebeli.
Separat, 13 militanţi din gruparea Statul Islamic au fost ucişi în 11 atacuri aeriene, în cadrul ultimelor operaţiuni, menite să-i respingă pe jihadişti de la frontiera turcă, precizează armata.
"Dacă totul decurge conform planului, în 48 de ore cucerim oraşul Dabiq", a declarat Ahmed Osman, un comandant al Armatei Libere Siriene, citat de cotidianul The Independent.
Pe de altă parte, forţele guvernamentale siriene şi aliaţii ruşi au lansat pe 22 septembrie o ofensivă extrem de violentă cu obiectivul de a cuceri întreaga metropolă Alep, împărţită în districtele controlate de rebeli moderaţi, islamişti sau de executivul sirian. Această escaladare a violenţelor are loc în urma prăbuşirii unui armistiţiu temporar mediat de americani şi ruşi.
Peste 250 de persoane au fost ucise în ultima săptămână în raidurile aeriene care au lovit metropola Alep.
Washingtonul a anunţat luni seară suspendarea negocierilor cu diplomaţii ruşi privind încetarea ostilităţilor de pe teritoriul sirian şi a acuzat Moscova de nerespectarea anganjamentelor luate prin acordul de încetare a focului prăbuşit în urmă cu două săptămâni, informează Reuters.
”Statele Unite îşi suspendă participarea la negocierile bilaterale stabilite cu Rusia pentru a susţine încetarea ostilităţilor. Această decizie nu a fost luată uşor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, John Kirby.
Această confirmare a prăbuşirii negocierilor bilaterale ruso-americane privind situaţia siriană demostrează că există puţine speranţe legate de găsirea unei soluţii diplomatice pentru finalizarea sângerosului război civil sirian, care a revendicat sute de mii de vieţi în ultimii cinci ani şi jumătate.
De asemenea, acest anunţ ar putea să ducă la o reconsiderare a opţiunilor militare americane pe teritoriul sirian. În acest sens, armata americană ar putea să distribuie arme moderne, suport logistic şi antrenament grupărilor rebele siriene.