“Bunicul de la Terapie Intensivă” care de 14 ani aducea alinare bebeluşilor bolnavi a murit de cancer
Un bătrân, supranumit „Bunicul de la Terapie Intensivă”, care şi-a petrecut ultimii 14 ani din viaţă ţinând în braţe bebeluşi, aducându-le alinarea în secţia de terapie intensivă neonatală a unui spital, a plecat în ceruri, la îngeri, acolo unde îi este locul. Iubit cum nu se poate mai mult de micile suflete, dar învins de o boală cruntă: cancer pancreatic, bătrânul s-a stins.
De Larisa Andreescu la 19.11.2020, 18:10- Bătrânul a murit la două săptămâni şi jumătate după ce a primit diagnosticul.
- În ultimii 14 ani a oferit ajutor secţiei de terapie intensivă neonatală.
Povestea de voluntariat a lui David Deutchman a devenit virală în 2017. Atunci, într-un reportaj a spus „Eu ţin bebeluşi în braţe” şi a iubit să facă treaba asta.
Bătrânul a murit răpus de boală la doar două săptămâni şi jumătate după ce a primit diagnosticul.
Dragostea sa faţă de bebeluşi a capturat inimile oamenilor încă din 2017, când imagini cu el ţinând în braţe copilaşi în secţia de terapie intensivă neonatală au devenit virale pe internet.
David Deutchman, de la marketing la voluntariat în spital
Băiatul de 86 de ani a început să se ofere voluntar la Children's Healthcare din Atlanta după ce s-a pensionat şi s-a retras din cariera sa, în domeniul marketing-ului. Îi vizita pe cei mici ai căror părinţi nu puteau fi alături de ei şi devenise atât de popular încât oamenii începeau să întrebe de el cu fiecare ocazie. Atunci a primit porecla: „Bunicul de la ATI”
„A avut o carieră de afaceri foarte reușită și nu l-am auzit niciodată vorbind cu atâta apreciere și dragoste pentru ceea ce făcea în orice moment în cei 41 de ani cu compania, așa cum a vorbit despre implicarea sa în slujba spitalului. Niciunul dintre noi nu se aștepta să primească un diagnostic atât de cumplit. A arătat foarte clar tuturor celor dragi și chiar prietenilor că se simte recunoscător că a trăit o viață plină.” a declarat fiica sa, Susan Lily.
Potrivit Mirror, ţinea evidenţa familiilor pe care le-a întâlnit şi încerca să le viziteze în cazul în care copiii se întorceau la spital.
"Unii dintre prietenii mei, mă întreabă ce fac aici. Și eu spun: Ei bine, țin copii în braţe. Vomită, fac pe mine, iar ei îmi spun: De ce ai face asta? Unii oameni pur şi simplu nu înţeleg ce fem de recompensă obţii din a ţine un copilaş aşa.”
Zeci de comentarii au curs pe pagina sa de socializare. Părinţii ai căror copii petrecuseră timp în spital i-au oferit laude pentru efortul depus şi pentru tot timpul petrecut alături de micuţi. Mulţi au mărturisit că bătrânul era de mare ajutor şi se oferea să stea de pază pentru bebeluşi atunci când lipseau pentru a cumpăra mâncare sau pentru a face un duş. În toată tristeţea de la terapie intensivă unde secundele bateau atât de greu, iar frica de a-l pierde pe cel drag în acele câteva clipe în care lipseau erau de nedescris, David aducea un zâmbet, o bucurie şi un moment de linişte pentru toată lumea.
Era acel bunic.
"El a fost întotdeauna atât de atent cu familia noastră. Îi mulțumesc foarte mult pentru că ne-a fost alături în cea mai dificilă etapă din viaţa noastră”
Au rămas în urmă soţia sa Ronnie, de 58 de ani, fiicele sale Susan Lilly şi Jill Deutchman şi nepoţii şi strănepoţii săi, dar şi amintirea unui om care din bunătatea sa a dat mai departe, care a oferit iubire şi alinare celor greu încercaţi.
Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și