China ia în considerare să combine vaccinurile contra Covid-19
China ia în considerare combinarea diferitelor vaccinuri contra Covid-19 pentru a îmbunătăţi eficienţa relativ scăzută a opţiunilor sale deja existente, a declarat un oficial din sănătate de rang înalt la o conferinţă, scrie The Guardian.
De Larisa Andreescu la 11.04.2021, 14:40- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Autorităţile trebuie să "ia în considerare modalităţi de a rezolva problemele privind rata de eficienţă a vaccinurilor deja existente care nu este mare", a declarat Gao Fu, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor, la o conferință sâmbătă în orașul Chengdu din sud-vestul țării.
Este prima dată când un expert chinez de rang înalt vorbeşte public despre eficienţa scăzută a vaccinurilor din ţară. Între timp, China avansează în campania de vaccinare în masă şi îşi exportă serurile în întreaga lume.
„Decizia în curs de examinare formală pentru a decide dacă ar trebui să folosim vaccinuri diferite din diferite linii tehnice pentru procesul de imunizare”, a spus Gao.
China a administrat în jur de 161 de milioane de doze de când a început vaccinarea anul trecut şi îşi propune să imunizeze 40% din cei 1,4 miliarde de locuitori până în iunie.
Beijingul a distribuit sute de milioane de doze în străinătate
Într-o conferinţă neobişnuită şi rară a admiterii a slăbiciunii vaccinurilor împotriva Covid-19 chinezeşti, directorul Centrului pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor spune că eficacitatea acestora este scăzută și guvernul are în vedere să le amestece pentru a obține un rezultat mai bun.
Beijingul a distribuit sute de milioane de doze în străinătate, încercând să promoveze îndoiala cu privire la eficacitatea vaccinului Pfizer-BioNTech realizat utilizând procesul de ARN mesager.
Acest tip de vaccin învață corpul să creeze anticorpii necesari în lupta cu virusul. Anticorpii sunt pregătiți să lupte cu virusul real atunci când persoana vaccinată este expusă la infecția cu SARS-CoV-2. ARN-ul mesager pătrunde în celulele umane, unde transmite informația necesară producerii proteinelor proprii virale, față de care, ulterior, se vor dezvolta anticorpii. Fragmentele de ARN mesager sunt deteriorate de enzimele proprii celulelor umane într-un interval de până la 5-7 zile și nu influențează în vreun fel ADN-ul celular, având în vedere că nu pătrund în nucleu.
Experții spun că amestecarea vaccinurilor sau imunizarea secvențială ar putea spori eficacitatea. Cercetătorii din Marea Britanie studiază o posibilă combinație de Pfizer-BioNTech și vaccinul tradițional AstraZeneca.
Pandemia de coronavirus, care a început în centrul Chinei la sfârșitul anului 2019, marchează pentru prima dată când industria chineză farmaceutică joacă un rol important în răspunderea pe care o are faţă de urgenţa globară de sănătate.