Patinoar din Madrid, transformat în morgă. Ţările lumii încearcă măsuri fără precedent
Spania e în derivă. Patinoarul din Madrid va fi transformat în morgă pentru a face faţă unui nou val de morţi. Marea Britanie ia, în sfârşit, măsuri importante şi limitează deplasările. Ţările lumii încearcă măsuri disperate în vremuri disperate.
De Redactia Observator la 24.03.2020, 23:41- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Spania e în derivă. Patinoarul din Madrid va fi transformat în morgă pentru a face faţă unui nou val de morţi. Marea Britanie ia, în sfârşit, măsuri importante şi limitează deplasările. Ţările lumii încearcă măsuri disperate în vremuri disperate.
În Spania, virusul se răspândeşte mult mai repede decât în Italia. Peste 500 de oameni au murit de ieri până astăzi. Trei regiuni, Madrid, La Rioja şi Aragona sunt zonele roşii. Şi aici, cea mai mare problemă o reprezintă cea a populaţiei bătrâne.
Soldaţii trimişi să dezinfecteze azilurile au găsit în mai multe locaţii oameni decedaţi. Au fost abandonaţi fără să priemască ajutor sau tratament.
În spitale, medicii luptă până la epuizare pentru a salva fiecare pacient. Imagini emoţionante au fost surprinse în acest spital din Madrid. Un bolnav a fost condus cu aplauze de la terapie intensivă în salon.
Un spital de campanie similar cu cel din Wuhan urmează să fie construit în următoarele ore chiar lângă spitalul La Fe. Autorităţile au anunţat că vor distribui 650.000 de kituri de testare rapidă pe măsură ce numărul de infecţii continuă să crească. Şi costumele de protecţie lipsesc, aşa că personalul medical improvizează. Din pungi de gunoi.
O lecţie dură vine şi din partea unei britanice. Femeia de 39 de ani s-a filmat pe patul de spital.
Pacientă cu coronavirus din Marea Britanie - Dacă încă mai fumaţi, lăsaţi ţigările, vă spun, aveţi nevoie de plămânii voştri, vă rog, nu vă asumaţi riscuri inutil. Vorbesc serios! Dacă faceţi o formă gravă, veţi sfârşi aici!
După îndelungi amânări, premierul Boris Johnson a renunţat la convingerea lui de a imuniza forţat populaţia.
BORIS JOHNSON, premierul Marii Britanii - Acestea sunt singurele motive pentru care ar trebui să vă părăsiţi locuinţa: Cumpărături. Pentru necesităţile de zi cu zi. Orice necesitate medicală. Pentru a îngriji sau pentru a ajuta o persoană vulnerabilă. Deplasarea la şi dinspre locul de muncă.
În lupta cu pandemia, Franţa a decretat două luni de urgenţă sanitară şi a impus noi măsuri, şi mai restrictive.
Pieţele în aer liber au fost închise, iar sportivii trebuie să se limiteze la o oră de mişcare afară, la cel mult un kilometru de casă.
Cu peste 30 de mii de infectaţi, Germania rămâne exemplu pentru toată Europa. Rata de mortalitate este foarte mică. Mai mult, ţara s-a oferit să îngrijească pacienţi din ţările vecine.
Lothar Wieler, Directorul Centrului pentru Sănătate Publică - Aici, în Germania, incidenţa este de 27 îmbolnăviri la 100.000 de localnici. Diferenţe de la o regiune la alta există mereu în pandemii
Primul test la care a fost supusă Angela Merkel a fost negativ, însă liderul german continuă să lucreze temporar de acasă.
Steffen Seibert, purtător de cuvânt al guvernului german - Cancelarul se simte bine. A condus întâlnirea cabinetului prin telefon astăzi.
În China, după cinci zile fără infecţii, a fost înregistrat un prim caz în Wuhan. Autorităţile de la Beijing au decis ca toţi pasagerii zborurilor internaţionale să intre în carantină timp de 14 zile şi să fie testaţi.
O veste îngrijorătoare vine de la oamenii de ştiinţă americani. Noul coronavirus ar putea supravieţui pe suprafeţe până la 17 zile. Urme de infectare au fost găsite în cabinele vasului de croazieră Diamond Princess la mai bine de două săptămâni după evacuarea navei.