Criza energetică lovește și industria berii. Carlsberg ia în calcul să nu mai folosească gaze naturale în fabricile sale din Europa
Fabrica de bere Carlsberg din Danemarca a fost modificată pentru a folosi păcură în loc de gaze naturale. Reprezentanții companiei explică faptul că au luat această decizie pentru a asigura continuare producției, asta deoarece nu se află pe lista guvernamentală a entităților care vor fi protejate de măsurile de reducere a consumului de energie, notează Bloomberg.
De Adrian Popovici la 30.09.2022, 15:10- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Producătorul de bere ia în calcul, de asemenea, măsuri similare pentru celelalte fabrici din Europa, astfel încât acestea, începând cu 1 noiembrie, "vor fi gata să treacă pe păcură dacă este necesar", a declarat Tanja Frederiksen, o purtătoare de cuvânt a companiei din Copenhaga.
Autoritățile daneze au inclus în acest an Carlsberg pe o listă de aproximativ 50 de utilizatori mari de gaze care nu vor fi protejați în cazul în care țara trebuie să reducă consumul de gaze. În timp ce țara nordică se află într-o situație mai bună de aprovizionare cu energie decât majoritatea statelor europene datorită surselor locale de biogaz, autoritățile nu exclud întreruperile de energie electrică sau de gaz în această iarnă.
Berăria Fredericia produce aproape toată berea Carlsberg vândută în Danemarca, unde compania are o cotă de piață de 63%. Compania nu a dezvăluit cantitatea de gaz pe care această berărie o folosește în mod normal și nici cantitatea de păcură pe care o consumă cu noul sistem.
"Fabrica de bere funcționează acum pe păcură, dar avem, de asemenea, proiecte în curs de desfășurare pentru a ne face să nu ne bazăm pe gaze naturale", a spus Frederiksen. Compania intenționează să-și facă toate fabricile de bere neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2030.