DESCOPERIREA care va schimba totul. ADEVĂRUL din spatele dispariţiei aeronavei MH17
Cazul prăbuşirii cursei MH17 a căpătat noi dimensiuni, după ce autorităţile din Olanda au descoperit că un detectiv privat german a efectuat o anchetă pentru un client necunoscut cu privire la cauza doborârii avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines, în 2014, în estul Ucrainei.
De Redactia Observator la 09.06.2016, 09:28Cazul prăbuşirii cursei MH17 a căpătat noi dimensiuni, după ce autorităţile din Olanda au descoperit că un detectiv privat german a efectuat o anchetă pentru un client necunoscut cu privire la cauza doborârii avionului aparţinând companiei Malaysia Airlines, în 2014, în estul Ucrainei.
În urma unor percheziţii ce au avut loc în Germania şi Elveţia, au fost confiscate mai multe documente, printre acestea aflându-se "documente aparent explozive", cu ajutorul cărora anchetatorii "speră să se apropie de cei responsabili de prăbuşirea Boeingului 777", a scris cotidianul olandez De Telegraaf, citat de news.ro.
Potrivit ziarului, un detectiv privat, despre care se ştie că îl cheamă Josef R, ar fi primit o recompensă de 17 milioane de euro (din 30 de milioane promise) din partea unui client bogat, necunoscut, şi a început să ancheteze la două luni după catastrofa în care au fost ucise 298 de persoane pe 17 iulie 2014.
Autorităţile olandeze nu l-au găsit pe detectiv la reşedinţa acestuia şi nici nu au informaţii despre unde s-ar afla acesta.
După percheziţiile de la domiciliul acestuia din Bad Schwartau, în nordul Germaniei, un seif bancar a fost percheziţionat, la Zurich, în nordul Elveţiei, iar conţinutul său a fost confiscat.
Potrivit cererii justiţiei olandeze adresate anchetatorilor elveţieni, pe care De Telegraaf şi-a procurat-o, "este plauzibil ca presupuşi coautori ai tirurilor contra MH17 să fi intrat în contact" cu biroul detectivului privat. "Ei dispuneau, într-adevăr, de informaţia solicitată", a scris ziarul.
O anchetă internaţională civilă privind cauzele catastrofei, coordonată de Olanda, a conchis în octombrie că o rachetă sol-aer de tip Buk, de fabricaţie rusă, a fost trasă dintr-o zonă care se afla sub controlul separatiştilor proruşi asupra Boeingului 777 al Malaysia Airlines care efectua o legătură de la Amsterdam la Kuala Lumpur.
Ancheta penală în curs caută să-i identifice pe cei care se fac vinovaţi de doborârea avionului şi să stabilească locul exact de unde a fost efectuat tirul. Însă numeroşi experţi şi-au exprimat îndoiala că autorii tirului de rachetă vor fi arestaţi şi aduşi în faţa justiţiei vreodată.