În Europa, tot mai multe ţări introduc măsuri pentru a evita un al doilea val de infecţii Covid-19
Pandemia ia din nou amploare în Europa, iar tot mai multe ţări introduc măsuri să evite un val doi de infecţii catastrofal.
De Redactia Observator la 22.09.2020, 10:39- Valul al doilea face deja prăpăd în Franţa sau Spania.
- Toate locurile la terapie intensivă ar putea fi ocupate.
- Subiectele zilei sunt astăzi în Observator 19, la Antena 1.
În Marea Britanie nivelul de alertă a crescut de la 3 la 4, iar experţii medicali avertizează că dacă nu vor exista restricţii mai severe, Regatul s-ar putea confrunta şi cu 50 de mii de infecţii noi zilnic. Cu un număr tot mai mari de cazuri se confruntă şi Franţa, Germania sau Italia.
Regula grupurilor de maxim şase persoane în spaţii publice pare că a eşuat în Marea Britanie. Guvernul a dat alarma după ce în ultima 24 de ore au fost raportate peste 4300 de noi infecţii, iar Boris Johnson se pregăteşte să instituie stare de asediu după ora 22.
Experţii britanici avertizează că doar prin respectarea unor reguli stricte, pandema nu va lua proporţii colosale.
Patrick Vallance, şef ştiinţific: Dacă ar continua în acest mod până la jumătate lunii octombrie, atunci am ajunge să avem 50.000 de cazuri zilnice.
Măsuri drastice au fost luate şi în Germania, în zona roşie din Munchen.
Dieter Reiter, primar Munchen: Se pot întâlni doar 5 oameni, 5 prieteni, cunoscuţi şi aşa mai departe.
Valul al doilea face deja prăpăd în Franţa sau Spania, unde dacă gradul de infectare va continua la acelaşi nivel, toate locurile la terapie intensivă ar putea fi ocupate.
La Atena, artiştii stradali au protestat prin cântec, nemulţumiţ că nu pot face, întrucât nu îşi mai pot practica meseria ca înainte. În Grecia, au fost raportate primele cazuri de COVID şi pe Muntele Athos. Opt călugări au fost infectaţi.