Gripa aviară scumpește "bijuteria culinară" a Franței. Producătorii de fois gras se pregătesc chiar și de o dublare a prețurilor
Gripa aviară îi lasă pe francezi - de sărbători - fără fois gras. Iar dacă se va găsi, va fi mult mai scump. Crescătorii spun că, din cauza epidemiei, au fost nevoiţi să-şi taie răţoii şi gâscanii de la care obţineau preparatul de lux. Ficatul femelelor este mult mai mic şi mai greu de prelucrat, iar asta înseamnă că o cutie de fois gras va costa mult mai mult.
De Redactia Observator la 08.12.2022, 13:57Unii comercianţi au avansat chiar o dublare a preţurilor. Oricum, activiştii pentru drepturile animalelor denunţă de foarte mult timp producerea fois gras, pentru că acesta implică supraalimentarea păsărilor, pentru a li se mări foarte mult ficatul. Este motivul pentru care însuşi Regele Charles a interzis prezenţa acestui pate în reşedinţele monarhiei britanice. Însă Franţa continuă să fie cel mai mare producător, dar şi consumator din lume.