Antena LIVE

Curs valutar

Ibrik, restaurantul românesc care face senzație în Paris

Bucate româneşti cum n-a văzut Parisul! Aşa sună reţeta de succes a celor trei români care au reuşit să-i cucerească pe francezi cu papanaşi, sarmale cu mămăliguţă şi chiar mici.

De la 28.01.2019, 23:37
WhatsApp
Vezi și:

Bucate româneşti cum n-a văzut Parisul! Aşa sună reţeta de succes a celor trei români care au reuşit să-i cucerească pe francezi cu papanaşi, sarmale cu mămăliguţă şi chiar mici. Am mers pe urmele lor, în micul restaurant românesc din capitala Franţei. Acolo unde bucătarii gătesc doar preparate care le-au marcat copilăria, cu ingrediente aduse din România. 

Pe o stradă cochetă, din districtul 9 al Parisului, Ovidiu şi Bogdan pregătesc... mămăligă. Este doar unul dintre preparatele tradiţionale care i-au propulsat în topul Vogue al celor mai bune restaurante din capitala Franţei.

La Ibrik, se simte aerul de acasă. O mască maramureşeană, un bătător de rufe şi covoarele ţesute la război spun o poveste 100% românească. 

OVIDIU MALISEVSCHI: Nu am făcut nimic special, doar am luat preparatele atât de dragi din copilărie şi din toată tinereţea noastră, am aplicat câteva tehnici de restaurant, am urmărit să păstrăm intact gustul şi cam atât

Ovidiu a început să gătească de nevoie, atunci când s-a mutat singur. Încet, încet, a renunţat la pasiunea sa pentru motoare şi s-a dedicat bucătăriei. A ajuns chiar şi în faţa juraţilor de la Chefi la Cuţite. Acum, cei doi prieteni au Parisul la picioare. Transformă preparatele româneşti în adevărate capodopere gourmet, care îi impresionează pe francezi. 

BOGDAN ALEXANDRESCU: Sunt înnebuniţi de mujdei pentru că e un sos foarte simplu, din 3 ingrediente, usturoi, puţin ulei, sare şi apă şi pe ei pur şi simplu îi fascinează pentru că ei care sunt maeşti sosurilor nu pot să conceapă un preparat care e mult spus preparat poate să aibă atât de mult gust

Bulzul, sarmalele sau fasolea bătută au nume sofisticate în meniul franţuzesc şi se vând chiar şi de zece ori mai scump decât în România. Toate ingredientele sunt aduse de cei doi chefi din ţara noastră. 

Tot româncă este şi cea care a deschis restaurantul din capitala Franţei. Ecaterina Paraschiv a renunţat la drept şi s-a dedicat întru totul acestui loc. 

ECATERINA PARASCHIV, patroana restaurantului: România este o ţară care are o cultură foarte specială între Occident şi Orient. Am fost colonizaţi de foarte multe naţii şi bucătăria noastră este foarte bogată din cauza asta 

Pentru că ea are rădăcini şi-n Grecia, influenţa elenă se simte în farfuriile cu preparate româneşti. Iar combinaţia s-a dovedit irezistibilă pentru francezi. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

extern observator19 paris franta
Întrebarea zilei
Vei merge la vot în turul 2 al alegerilor prezidențiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Gigi Becali a ieșit la vot și i-a făcut praf pe contracandidații lui George...
Fanatik.ro
Publicat 24.11.2024
Fețe, fețe la prezidențiale – Imagini inedite cu candidații la vot (Galerie...
spotmedia.ro
Publicat 24.11.2024
Nu vă lăsați mințiți
spotmedia.ro
Publicat 23.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor...
Adevărul
Publicat 24.11.2024
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la...
A1
Publicat 24.11.2024
Horoscopul zilei de 25 noiembrie 2024. Peștii sunt perfecționiști. Află ce se...
CaTine
Publicat 24.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Cel mai sănătos fruct din lume. Are un scor nutrițional de 96 din 100
Useit
Publicat 24.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Ce așteptări au românii de la noul președinte al țării: „O viață mai...
libertatea.ro
Publicat 24.11.2024
Cher a vorbit despre singurul bărbat care s-a despărțit de ea: „Am fost...
ZU
Publicat 24.11.2024
Biscuiți cu dovleac copt și ciocolată, plini de savoare și culoare
Hello taste
Publicat 24.11.2024
6 sfaturi pentru a reduce timpul petrecut de copii în fața ecranului
Deparinti
Publicat 24.11.2024
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să...
ziare.com
Publicat 23.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit
Medicool
Publicat 24.11.2024