În Europa și SUA, viața revine, încet, la normal
Veşti bune vin din Europa. La aproape trei luni după ce în majoritatea ţărilor au fost impuse măsuri dure, autorităţile încep să relaxeze restricţiile.
De Redactia Observator la 22.04.2020, 15:07- Bilanţul total al morţilor s-ar putea dubla în Marea Britanie.
- Vaccinul ar putea fi disponibil pe piaţă în opt luni.
În Marea Britanie, de mâine vor începe primele testări pe oameni ale vaccinului împotriva coronavirusului. Italia, Austria, Germania şi Spania se pregătesc să revină treptat la normalitate. Între timp, conflictul dintre SUA şi China escaladează.
Bilanţul total al morţilor s-ar putea dubla în Marea Britanie, cel puţin aşa susţin jurnaliştii de la Financial Times. În încercarea disperată de a combate pandemia, guvernul de la Londra a pus la dispoziţie 20 de milioane de lire sterline cercetătorilor de la Oxford pentru dezvoltarea vaccinului.
Andrew Pollard, cercetator: Unii oameni vor avea febră şi dureri la nivelul braţelor. Suntem interesaţi să vedem dacă poate preveni şi alte cazuri de coronavirus.
Dacă rezultatele vor fi pozitive, vaccinul ar putea fi disponibil pe piaţă în opt luni. Tot în Regat, Parlamentul şi-a reluat activitatea. Însă, oficialii păstrează o distanţă de doi metri între ei şi nu au voie mai mult de 50 de persoane în încăpere.
Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei: Trebuie să facem tot posibilul pentru a ne păstra capacitatea productivă. Trebuie să repornim motoarele productive ale țării.
Italia - una dintre cele mai afectate ţări de pandemie- va relaxa restricţiile impuse pe timp de carantină de la 4 mai. Autorităţile au luat această decizie după ce numărul victimelor este în scădere de două săptămâni. Planul va fi anunţat la sfârşitul acestei săptămâni. În Austria toate magazinele vor fi redeschise de săptămâna viitoare.
Chiar dacă spaniolii au relaxat deja măsurile, celebrul festival de la Pamplona a fost anulat. Aşa că anul acesta pasionaţii de adrenalină nu vor alerga la cursele cu tauri programate între 6-14 iulie.
În timp ce în Europa viaţa intră cu paşi mici dar siguri în normal peste ocean un nou conflict între America şi China escaladează. Missouri a devenit primul stat care a dat în judecată guvernul de la Beijing, pe care îl acuză că a ascuns amploarea pandemiei de coronavirus. Asta după ce carantina a costat statul 44 de miliarde de dolari.
În timp ce unele state se judecă cu China altele fac eforturi pentru a detecta de la distanţă persoanele infectate cu virusul ucigaş. Autorităţile din Connecticut testează o dronă care ar putea vertifica mai multe simptome ale coronaviruslui precum febra şi tusea. Mai mult, aparatul de zbor ar putea să ia chiar şi pulsul trecătorilor.