Măsură controversată, în contextul pandemiei: Fără apă caldă la summitul pentru climă COP26
Peste 100 de lideri mondiali se află, până pe 12 noiembrie, la Glasgow pentru a participa la conferința COP26. Guvernul Marii Britanii s-a ocupat de organizarea cât mai sustenabilă a evenimentului, o adevărată provocare având în vedere amploarea sa, dar și restricțiile impuse de pandemie.
De Redactia Observator la 02.11.2021, 14:17Amploarea conferinței COP26 necesită o cantitate imensă de resurse. Organizatorii încearcă să adopte măsuri cât mai sustenabile, una dintre acestea fiind pregătirea unui meniu cu produse locale, scrie CNN.
Delegații sunt transportați în autobuze electrice și încurajați să meargă pe jos sau să folosească transportul public ori de câte ori este posibil. De asemenea, cafeaua este servită în căni reutilizabile.
Semafoarele temporare care au fost instalate în Glasgow, pentru a gestiona traficul și a asigura securitatea, sunt alimentate cu energie solară, iar uleiul vegetal tratat cu hidrocarburi este folosit în generatoarele de energie electrică, mai degrabă decât motorina.
Poate cea mai comentată măsură de la COP26, în contextul pandemiei de coronavirus când trebuie acordată o atenție sporită igienei, este lipsa apei calde în băile din clădirile unde au loc întrunirile între liderii lumii. Oficialii sunt astfel încurajați să folosească cantități limitate de apă, având la dispoziție doar apă rece.