Antena LIVE

Medicii din China, copleşiţi de numărul mare de pacienţi infectaţi cu Covid. Secţiile de ATI sunt pline: "Am fost pur și simplu nepregătiți pentru asta”

Spitalele din China sunt arhipline, în urma creşterii numărului de pacienţi infectaţi cu Covid. Medicii spun că nu mai fac faţă, în secţiile de ATI nu mai sunt locuri, iar oamenii se tem că virusul va face din ce în ce mai multe victime. 

De la 26.12.2022, 12:47
Medicii din China, copleşiţi de numărul mare de pacienţi infectaţi cu Covid Shutterstock

În mai mult de 3 decenii de medicină de urgență, medicul Howard Bernstein, stabilit la Beijing, a declarat că nu a văzut niciodată așa ceva. Pacienții sosesc la spital în număr tot mai mare; aproape toți sunt vârstnici și mulți sunt foarte bolnavi, cu simptome de COVID și pneumonie,potrivit Reuters.

Medicii nu fac faţă numărului mare de pacienţi internaţi cu Covid

Relatarea medicului Howard Bernstein reflectă mărturii similare din partea personalului medical din întreaga China, care se străduiește să facă față pandemiei, luna aceasta, după ce China a schimbat brusc politicile sale stricte privind COVID, care erau anterior stricte, potrivit Medafax. Relaxarea a fost urmată de un val de infecții la nivel național.

Acesta este de departe cel mai mare focar de infecție din țară de la începutul pandemiei în orașul central Wuhan, în urmă cu trei ani. Spitalele guvernamentale și crematoriile din Beijing au întâmpinat, de asemenea, dificultăți în această lună, pe fondul cererii mari.

„Spitalul este pur și simplu copleșit de sus până jos”, a declarat Bernstein pentru Reuters la sfârșitul unei ture „stresante” la spitalul privat Beijing United Family Hospital din estul capitalei.

„Secția de terapie intensivă este plină”, la fel ca și departamentul de urgență, clinica de febră și alte secții, a spus el.

„Mulți dintre ei au fost internați în spital. Nu se ameliorează într-o zi sau două, așa că nu există flux și, prin urmare, oamenii continuă să vină la Urgențe, dar nu pot urca la etaj în camerele de spital”, a spus el. „Sunt blocați la Urgențe zile întregi”.

Tot mai multe persoane ajung la spital cu simptome Covid

În ultima lună, Bernstein a trecut de la a nu fi tratat niciodată un pacient COVID la a vedea zeci de pacienți pe zi.

„Cea mai mare provocare, sincer, este că eu cred că am fost pur și simplu nepregătiți pentru asta”, a spus el.

Sonia Jutard-Bourreau, în vârstă de 48 de ani, medic-șef la spitalul privat Raffles din Beijing, a declarat că numărul pacienților este de cinci-șase ori mai mare decât în mod normal, iar vârsta medie a pacienților a crescut cu aproximativ 40 de ani, ajungând la peste 70 de ani în decurs de o săptămână.

„Este întotdeauna același profil”, a spus ea. „Adică majoritatea pacienților nu au fost vaccinați”.

Pacienții și rudele lor vizitează Raffles pentru că spitalele locale sunt „copleșite”, a spus ea, și pentru că doresc să cumpere Paxlovid, tratamentul COVID produs de Pfizer, pe care multe locuri, inclusiv Raffles, îl au în criză.

„Ei vor medicamentul ca pe un înlocuitor al vaccinului, dar medicamentul nu înlocuiește vaccinul”, a spus Jutard-Bourreau, adăugând că există criterii stricte pentru situațiile în care echipa ei îl poate prescrie.

Jutard-Bourreau, care, la fel ca Bernstein, lucrează în China de aproximativ un deceniu, se teme că ce este mai rău din acest val din Beijing nu a ajuns încă.

Tot mai mulţi medici infectaţi cu virusul, încercând să salveze alţi pacienţi

În altă parte în China, personalul medical a declarat pentru Reuters că resursele sunt deja solicitate la limită în unele cazuri, deoarece nivelurile de COVID și de îmbolnăvire în rândul personalului au fost deosebit de ridicate.

O asistentă medicală din orașul Xian, situat în vestul țării, a declarat că 45 din cele 51 de asistente medicale din departamentul său și tot personalul din departamentul de urgență au contractat virusul în ultimele săptămâni.

„Există atât de multe cazuri pozitive printre colegii mei”, a declarat asistenta de 22 de ani.Wang. „Aproape toți medicii sunt de acord cu ea".

Wang și asistentele de la alte spitale au declarat că li s-a spus să se prezinte la serviciu chiar dacă sunt testate pozitiv și au o febră ușoară.

Jiang, o asistentă în vârstă de 29 de ani de la o secție de psihiatrie a unui spital din provincia Hubei, a declarat că prezența personalului a scăzut cu peste 50% în secția sa, care a încetat să mai accepte noi pacienți. Ea a spus că lucrează în ture de peste 16 ore cu un sprijin insuficient.

„Mă îngrijorează faptul că, dacă pacientul pare a fi agitat, trebuie să îl imobilizezi, dar nu poți face acest lucru cu ușurință singur”, a spus ea. „Nu este o situație grozavă în care să te afli”.

Personalul medical, îngenunchiat de numărul mare de cazuri Covid din spitale

Medicii care au vorbit la Reuters au declarat că sunt cel mai mult îngrijorați de persoanele în vârstă, dintre care zeci de mii ar putea muri, potrivit estimărilor experților.

Mai mult de 5.000 de persoane mor probabil în fiecare zi din cauza COVID-19 în China, a estimat firma britanică de date medicale Airfinity, oferind un contrast dramatic cu datele oficiale de la Beijing privind epidemia actuală din țară.

Comisia Națională de Sănătate nu a răspuns solicitării Reuters de a comenta îngrijorările exprimate de personalul medical.

China nu a raportat niciun deces din cauza COVID pe continent în cele șase zile până duminică, a declarat duminică Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, chiar dacă crematoriile s-au confruntat cu o cerere în creștere.

China și-a restrâns definiția pentru clasificarea deceselor ca fiind legate de COVID, numărându-le doar pe cele care implică pneumonie sau insuficiență respiratorie cauzate de COVID, ridicând semne de întrebare în rândul experților mondiali în domeniul sănătății.

„Nu este vorba de medicină, ci de politică”, a declarat Jutard-Bourreau. „Dacă mor acum cu COVID, este din cauza COVID. Rata de mortalitate acum sunt cifre politice, nu medicale."

Ți-a plăcut acest articol?

spital china covid pacienti
Întrebarea zilei
Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Da

Nu

Nu ştiu cum

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Bani mulți de la stat pentru toți românii care au curte. Trebuie doar să...
Fanatik.ro
Publicat 19.05.2024
Singura gară din țară care a fost construită ca o insulă. Deservea două...
Fanatik.ro
Publicat 18.05.2024
Curând vom fi martorii unui eveniment unic în viață
spotmedia.ro
Publicat 14.05.2024
Adevărul despre CEL MAI CONSUMAT aliment de români! Doctorul Vlad Ciurea:...
Gandul
Publicat 18.05.2024
Cum recrutează Moscova refugiați ucraineni pentru acte de sabotaj peste hotare....
Adevărul
Publicat 18.05.2024
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această...
A1
Publicat 10.05.2024
Horoscopul zilei de 20 mai 2024. Gemenii vor avea discuții cu partenerul. Află...
CaTine
Publicat 19.05.2024
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi...
spynews.ro
Publicat 18.05.2024
Atenție, imagini dure! Cea mai frumoasă prezentatoare, desfigurată înaintea...
GSP
Publicat 18.05.2024
Cel mai mare viciu al Mariei Cârneci. Interpreta de muzică populară nu s-a...
Click.ro
Publicat 18.05.2024
Clone AI ale rudelor decedate sunt vândute în China. Ce preț au copiile cu...
Useit
Publicat 18.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini...
Redacţia.ro
Publicat 16.05.2024
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un...
libertatea.ro
Publicat 18.05.2024
Kelly Clarkson a dezvăluit că pierderea ei în greutate este rezultatul...
ZU
Publicat 18.05.2024
Aluat simplu pentru tarte. Rețeta clasică de aluat fraged
Hello taste
Publicat 18.05.2024
Greșeli de disciplină pe care le poți face la început de drum. Cum îți poți...
Deparinti
Publicat 18.05.2024
Noi reguli pentru țăranii care vând în piețe. ”Eram doctori...
ziare.com
Publicat 16.05.2024
William Levy revine în două proiecte profesionale noi. Actorul își continuă...
Happy
Publicat 16.05.2024
Mâncare procesată și ultraprocesată. Ce alimente intră în aceste categorii...
Medicool
Publicat 18.05.2024
VIDEO | Soţia lui Băluţă a surprins şi reporterul cu ce a spus în interviu,...
orangesport.ro
Publicat 12.05.2024