Mii de musulmani au protestat faţă de caricaturile cu profetul Mahomed
La o lună de la sângerosul atac din redacţia Charlie Hebdo, mii de musulmani au ieşit pe străzile Londrei pentru a protesta faţă de caricaturile cu profetul Mahomed, publicate în renumita satiră
De Redactia Observator la 09.02.2015, 08:15- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
La o lună de la sângerosul atac din redacţia Charlie Hebdo, mii de musulmani au ieşit pe străzile Londrei pentru a protesta faţă de caricaturile cu profetul Mahomed, publicate în renumita satiră
Manifestaţii au fost organizate, de altfel, în toată Marea Britanie, dar şi în Pakistan.
Mii de musulmani au protestat în faţa reşedinţei oficiale a premierului britanic, David Cameron, faţă de caricaturile profetului Mahomed publicate în satira Charlie Hebdo. Ei au reamintit că libertatea de exprimare este adeseori folosită pentru a insulta personalităţi considerate cândva sacre.
Trebuie să trimitem un mesaj poporului britanic şi, în special, liderilor Marii Britanii că vrem într-o societate mai civilizată. Nu e loc pentru oamenii care vor să insulte, să umilească şi să demonizeze oameni. Nu aşa ar trebui să se comporte o societate civilizată.
Cu pancarte în care îl citau pe Papa Francisc, care a spus "Dacă îmi jigneşti mama, te voi pocni", oamenii au cerut lumii să nu îl mai pângărească pe profetul lor. Totodată, şi-au exprimat regretul pentru masacrul de luna trecută din Paris, care a încălcat legea islamică.
A fost furnicar şi în Pakistan, unde susţinătorii grupului Statul Islamic au ars drapelul Franţei.
Manifestanţii au mărşăluit scandând numele profetului Mahomed şi au cerut decapitarea jurnaliştilor de la Charlie Hedbo.
Pe capul noului redactor-şef al redacţiei Charlie Hebdo a fost pusă o recompensă de 200.000 de dolari chiar de către un fost ministru pakistanez. Însă publicaţia se bucură de un succes nesperat. Cel mai recent număr a fost distribuit în aproape opt milioane de exemplare în întreaga lume, un număr-record faţă de titrajul de 30.000 de reviste, înainte de atac.