Nutriţioniştii ne spun de ce nu e bună Cola pentru organism!
Experţii în nutriţie avertizează de ce nu e bun consumul de Cola. Chimicalele din băutură şi zahărul pot duce la atac de cord sau accident vascular cerebral, conform experţilor în nutriţie.
De Redactia Observator la 10.12.2013, 15:57- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Şi asta nu e tot: aceştia susţin că un consum exagerat de Cola accelerează procesul de îmbătrânire şi are efecte dezastruoase în privinţa sănătăţii.
Fructoza şi îndulcitorii artificiali din băutura răcoritoare pot interfera cu bacteriile intestinale. Toate acestea dau peste cap metabolismul, iar ca o consecinţă corpul pompează insulină pentru a controla zahărul din sânge.
"Îndulcitorii artificiali din băutură sunt de sute de ori mai dulci decât zahărul şi vă păcălesc creierul", a spus Toribio-Mateas în Daily Mail.
Amanda Griggs, director de sănătate şi nutriţie la Balance Clinic din Londra, spune: "Acidul fosforic, ingredientul care dă senzaţia de acidulat, poate crea o mulţime de probleme când este înghiţit!".
Potrivit unui studiu din 2010, acesta poate accelera procesul de îmbătrânire.
S-a descoperit că nivelul crescut de fosfat din sucurile carbogazoase a produs moartea şoarecilor testaţi în laborator cu cinci săptămâni mai devreme decât celorlalţi şoareci care au avut un nivel normal de fosfat în sânge.
Fosfatul duce la îmbătrânirea pielii şi musculaturii şi afectează grav inima şi rinichii în timp. Totuşi, conform unor cercetări, cantităţile mari de fosfat nu sunt luate din băuturile răcoritoare, ci din carne şi lactate.
Nutriţioniştii susţin că studiile au arătat că, 43% dintre cei care beau zilnic Cola, sunt mai predispuşi la un atac de cord sau un accident vascular cerebral.