Antena LIVE

Curs valutar

Galerie foto

O adolescentă de 18 ani care a crezut că a învins cancerul de două ori, a murit din cauza cumplitei boli, în Australia: „Masam o tumoare și nu mi-am dat seama niciodată”

O adolescentă de 18 ani a crezut în spusele medicilor care au declarat-o învingătoare de două ori în faţa cancerului, dar a murit după o luptă de doi ani cu o formă rară a cumplitei boli.

De la 30.04.2021, 12:10
WhatsApp
Galerie (5)
Adolescenta a fost diagnosticată cu sarcomul lui Ewing, o formă rară de cancer care se formează în și în jurul oaselor, în 2019 Instagram/ Sienna Martucci

Părinţii Siennei Martucci au dezvăluit, cu inima frântă, că durerile de spate pe care le-a simţit pentru prima dată încă de la 13 ani ar fi fost probabil un prim semn nedetectat al tumorii care i-a curmat viaţa.

Adolescenta din Perth, Australia, a fost diagnosticată cu sarcomul lui Ewing, o formă rară de cancer care se formează în și în jurul oaselor, în 2019, la două săptămâni după ce a împlinit 16 ani. Atunci, medicii i-au găsit în zona pieptului o tumoare de mărimea unui plămân.

În următorii doi ani, Siennei i s-au îndepărtat patru coaste și a suferit nenumărate şedinţe de chimioterapie și radioterapie. Apoi a primit de două ori vestea că a învins cancerul şi că urma să ducă o viaţă normală, dar la puţin timp medicii au fost nevoiţi să îşi retragă cuvintele după ce au descoperit mai multe pete îngrijorătoare pe coloana ei vertebrală.

Ultimul „Vă iubesc”

Când plămânul a început să cedeze, în Duminica Paştelui Catolic, în acest an, Sienna simţise că ce-i mai rău de-abia atunci urma. Mai multe tumori îi fuseseră găsite în corp, iar alături de părinţi, tânăra de 18 ani avea să înfrunte cea mai cumplită veste. Medicii o anunţaseră că mai are doar câteva săptămâni de trăit.

"Am încercat să o ducem acasă, astfel încât să se poată simți confortabil", a declarat tatăl ei, Mark Martucci, adăugând că fiica sa a fost îngrijorată de faptul că nu va putea să-şi ia la revedere de la căţeluşul ei, Pablo.

Pe 19 aprilie, fundația Make-A-Wish i-a oferit o plimbare într-un Range Rover, mașina ei preferată, și o geantă Louis Vuitton cu inițialele ei ieşite în relief.

Două zile mai târziu, părinţii au auzit-o spunând ultimul „Vă iubesc”, înainte să închidă ochii pentru totdeauna.

„Am fost atât de fericită pentru ea pentru că a reușit să facă lucrurile aşa cum şi-a dorit... cu dragoste în jurul ei” a spus tatăl celor patru copii ai familiei.

Tatăl: „Masam o tumoare și nu mi-am dat seama niciodată”

Tânăra a fost diagnosticată cu cancer în 2019, dar părinții cred că suferea de boală de mai bine de trei ani însă medicii nu au reuşit să descopere la timp. Era energică, iubea baschetul şi dansul, dar se plângea constant de dureri de spate, un simptom atribuit iniţial datorită creşterii.

„Timp de doi sau trei ani, o duceam la chiropracticieni și o masam ... Masam o tumoare și nu mi-am dat seama niciodată”, a spus domnul Martucci.

După primul diagnostic de cancer la vârsta de 16 ani în 2019, adolescenta a fost supusă șase runde de chimioterapie pentru a micșora enorma tumoare, i s-au îndepărtat patru coaste și radioterapie, potrivit Daily Mail.

În noiembrie 2019 medicii i-au spus că a scăpat de boală, dar un control din mai anul trecut în care o pată devenise vizibilă pe coloana vertebrală i-a făcut să îşi retragă cuvintele. A făcut din nou mai multe şedinţe de radioterapie, iar în noiembrie 2020 a auzit din nou veşti bune: „Ai scăpat de cancer”

O luptă pe care nu a câştigat-o niciodată cu adevărat

În februarie 2021 petele au revenit, de data aceasta pe plămâni, coloana vertebrală şi lângă splină, iar starea ei de sănătate a început să se deterioreze rapid. A acceptat să facă parte dintr-un studiu experimental care consta în chimioterapie şi 20 de comprimate zilnice, timp de două luni.

Pe 4 aprilie, mama, Nicole Martucci și-a dus fiica la spital pentru un CT, deoarece avea probleme cu respirația. Rezultatele au fost dezastruoase. Mai multe tumori crescuseră în corpul ei, inclusiv una între plămânul drept și esofag, care măsura 7 cm, și lichid în jurul plămânului drept, un semn că începuse să cedeze.

Trei săptămâni mai târziu şi-a dat ultima suflare, alături de familie şi cei dragi care au spus că în ciuda greutăţilor şi-a trăit viaţa la maximum.

A absolvit liceul în 2020, avea permis de conducere și și-a păstrat un loc de muncă ocazional, unde şefii fuseseră de acord să meargă când era suficient de sănătoasă pentru a îndeplini sarcinile. Martucci a spus că fiica sa „uimitoare” i-a inspirat probabil pe ceilalți să profite din plin de viață, pentru că a făcut întotdeauna exact ceea ce a vrut să facă cu un „zâmbet mare pe față”.

O campanie de strângere de fonduri a fost înființată pentru a ajuta la plata serviciului funerar al Siennei, iar toate fondurile rămase vor fi donate organizațiilor împotriva cancerului.

„Povestea Siennei este cu adevărat inspirantă și este admirată de atât de mulți pentru puterea, vitejia și rezistența de cară a dat dovadă în ultimii ani. A fost cu adevărat o lumină în viața fiecărei persoane pe care a întâlnit-o și ne reamintește tuturor să prețuim fiecare zi și fiecare moment pe care îl petrecem cu cei dragi”, a scris creatorul campaniei de strângere de fonduri.

Prietenii şi familia au lăsat zeci de comentarii şi mesaje de adio pe reţelele de socializare.

„De ce trebuie să fie viața atât de crudă?”

“Odihneste-te, fată frumoasă. Sienna Martucci ai fost una dintre cele mai puternice domnișoare pe care am avut vreodată privilegiul de a le cunoaște și nu am văzut niciodată pe cineva să arate atât de bine fără păr!”

„Familia noastră are sufletul sfâşiat la cele auzite despre frumoasa Sienna. Dorim familiei dragoste, sprijin și lumină nesfârșită în acest capitol dificil din viață” au fost doar câteva omagii aduse tinerei de 19 ani.

După ce a urmărit nenumărați copii murind în spital, în perioada în care îşi vizita fiica, apoi după ce şi-a văzut propriul copil pierzând lupta cu boala, tatăl a hotărât să vorbească despre povestea tragică a Siennei, drept un semnal de alarmă, în speranţa că părinţii vor acorda o atenţie deosebită sănătăţii copiilor lor, chiar şi atunci când simptomele pot părea banale.

Ce este sarcomul Ewing. Semne, cauze, tratament

Sarcomul Ewing este o formă rară de cancer al osului, care afectează de obicei coastele, pelvisul și coloana vertebrală. În cazuri rare, apare și în țesuturile moi.

Sindromul afectează mai puțin de 30 de copii pe an în Marea Britanie, iar aproximativ 225 de tineri sunt diagnosticați anual în SUA.

Cauza sarcomului Ewing este neclară, dar poate fi legată de momentul creșterii osoase rapide. Cel mai frecvent simptom este durerea, care este de obicei mai gravă în timpul nopţii.

Alte simptome pot include:

Tratamentul depinde de mărimea și poziția tumorii, dar implică de obicei chimioterapie, intervenții chirurgicale și radioterapie. Amputarea poate fi inevitabilă dacă tumoarea afectează vasele de sânge și nervii din jur. Cu toate acestea, acest lucru poate fi evitat prin înlocuirea osului cu o proteză sau un os din alte părți ale corpului.

Larisa Andreescu

Larisa Elena Andreescu face parte din echipa Observator de peste 7 ani şi este în prezent Editor de Content pentru site-ul observatornews.ro. ...

adolescenta boala cancer spital tumoare
Întrebarea zilei
Dacă aţi putea alege din nou, aţi opta pentru acelaşi loc de muncă?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Peste ce a dat un instalator care făcea reparații într-o vilă. S-a...
Fanatik.ro
Publicat 21.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Culmea birocrației: O fetiță trecută, din greșeală, băiat în certificatul...
spotmedia.ro
Publicat 20.11.2024
Ce se întâmplă cu toți pensionarii din România cu pensii mai mici de 3.000 de...
Gandul
Publicat 21.11.2024
Lasconi şi Simion, la podcastul comediantului „Micutzu”. „Îmi vine să vă...
Adevărul
Publicat 21.11.2024
Ce a transmis fiica Elenei Lasconi după apariția la dezbaterea prezidențială....
A1
Publicat 21.11.2024
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile...
CaTine
Publicat 21.11.2024
Bianca Drăgușanu, primele declarații după ce poliția a fost chemată la...
spynews.ro
Publicat 21.11.2024
Uluitor! Încă o țară merge la TAS împotriva României
GSP
Publicat 21.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți...
Useit
Publicat 19.11.2024
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redacţia.ro
Publicat 21.11.2024
Super-armele cerute insistent de Ucraina Occidentului și cum au influențat ele...
libertatea.ro
Publicat 21.11.2024
Coldplay a lansat videoclipul piesei „The Karate Kid”. Formația a colaborat...
ZU
Publicat 21.11.2024
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 21.11.2024
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament
Deparinti
Publicat 21.11.2024
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor:...
ziare.com
Publicat 21.11.2024
Adamari López a împărtășit detalii picante din relația cu Toni Costa....
Happy
Publicat 21.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie
Medicool
Publicat 21.11.2024