Ambasadorul Marii Britanii: Scopul nostru este să dezvoltăm relații directe cu țările europene și ÎN SPECIAL CU ROMÂNIA
Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Paul Brummell, a declarat marți, la Constanța, că, după Brexit, țara sa vrea să dezvolte relații directe cu țările europene, inclusiv cu România, de care o leagă o istorie bogată încă din secolul al 19-lea, scrie Agerpres.
De Redactia Observator la 21.02.2017, 18:11Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Paul Brummell, a declarat marți, la Constanța, că, după Brexit, țara sa vrea să dezvolte relații directe cu țările europene, inclusiv cu România, de care o leagă o istorie bogată încă din secolul al 19-lea, scrie Agerpres.
"Pe 23 iunie 2016, cetățenii britanici au votat pentru ieșirea din Uniunea Europeană — dar asta înseamnă doar că părăsim o instituție — nu din Europa. Noi rămânem o țară europeană și acum scopul nostru este să dezvoltăm relații directe cu țările europene și în special cu România, de care ne leagă o istorie bogată, încă din secolul XIX", a declarat ambasadorul Paul Brummell, care a participat a participat marți la deschiderea seminarului Exporting is GREAT.
În discursul său, Brummell a reiterat vechile legături istorice ale Marii Britanii cu Dobrogea, ce au marcat evoluția și dezvoltarea acestei regiuni, încă de la începutul secolului XIX, când o companie din Regatul Unit a construit calea ferată dintre Cernavodă și Constanța.
"Exporting is GREAT" este organizat de Camera de Comerț Britano-Română și Departamentul pentru Comerț Internațional al Ambasadei din București în colaborare cu Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța.
Potrivit directorului general al CCINA, Dănuț Jugănaru, seminarul Exporting is GREAT, găzduit de centrul de conferințe al Complexului turistic Iaki, din Mamaia, a reunit reprezentanții a peste 80 de companii din județul Constanța, societăți comerciale ce prospectează portofoliul exporturilor britanice sau caută parteneri de cooperare în varii domenii de activitate, de la agricultură până la piața IT, energie, transporturi, educație sau construcții de mașini.