Antena LIVE

Curs valutar

Primele informaţii oferite de cutiile negre. Cum au încercat piloţii American Airlines să evite impactul cu elicopterul: "L-au văzut cu doar o secundă înainte"

Zborul American Airlines implicat în coliziunea mortală cu un elicopter Black Hawk deasupra Washington, DC, pare să îşi fi ridicat unghiul de înclinare chiar înainte de impact, arată datele preliminare de la unul dintre înregistratoarele de bord recuperate din avion, potrivit CNN, citat de news.ro.

De la 02.02.2025, 09:57
WhatsApp
Primele informaţii oferite de cutiile negre. Cum au încercat piloţii American Airlines să evite impactul cu elicopterul: "L-au văzut doar cu o secundă înainte"

"La un moment dat, foarte aproape de momentul impactului, a existat o uşoară schimbare a unghiului de înclinare, o creştere a înclinării", a afirmat Todd Inman, membru al National Transportation Safety Board (NTSB), sâmbătă seară, într-o conferinţă de presă. "Vom oferi mai multe detalii despre asta", a spus el.

Accidentul a dus la moartea a 67 de persoane

Descoperirea este una dintre primele informaţii care apar în timp ce NTSB investighează dezastrul în care 67 de oameni au murit. Elicopterul Black Hawk făcea antrenamente pentru a evacua oficiali guvernamentali în cazul unei catastrofe, când a avut loc coliziunea cu avionul de pasageri.

Agenţia lucrează încă la a transcrie înregistrările audio de la înregistratoarele de voce, a afirmat Brice Banning, investigatorul de la NTSB care se ocupă de acest caz. Datele preliminare anunaţate la conferinţa de presă indică faptul că elicopterul ar fi zburat deasupra altitudinii permise pe acel coridor. Datele iniţiale arată că avionul regional American Airlines zbura la circa 325 de picioare altitudine la momentul impactului.

Însă datele disponibile controlorilor de trafic aerian au arătat că elicopterul se afla la 200 de picioare în apropierea momentului accidentului, a spus Inman, o discrepanţă neexplicată care va fi cercetată. Dacă impactul a avut într-adevăr loc la 325 de picioare, ar fi fost mult deasupra limitei de 200 de picioare la care elicopterele sunt restricţionate pe acel coridor. Elicopterul folosea coridoare speciale pentru elicoptere ale forţelor de ordine, medicale, militare şi guvernamentale, în zona Washington. Hărţile Administraţiei Federale de Aviaţie arată - şi NTSB a confirmat - că elicopterele de pe coridor trebuie să se afle la cel mult 200 de picioare faţă de nivelul mării.

Inman a notat că anchetatorii "nu au în momentul de faţă înregistrătile din Black Hawk", deci nu pot oferi informaţii la ce altitudine zbura elicopterul. Datele de monitorizare a zborurilor arată că înainte de coliziunea fatală elicopterul zbura cu 100 de picioare mai sus de altitudinea permisă şi vira în afara ruteri prestabilite de-a lungul malului estic al fluviului Potomac.

Şi preşedintele Donald Trump şi secretarul Apărării Pete Hegseth au ridicat problema altitudinii. Cutia neagră cu înregistrarea de voce a elicopterului a fost recuperată fără semne de avarii exterioare, potrivit lui Inman. NTSB a început să îi audieze pe angajaţii care se ocupă cu controlul traficului aerian, iar aceste audieri vor dura câteva zile, a afirmat Inman.

Uşoara creştere a unghiului de înclinare ar putea arăta că piloţii au încercat să ridice avionul, după ce au observat brusc elicopterul, a declarat, sâmbătă, pentru CNN, Mary Schiavo, fost inspector general la Departamentul Transporturilor. "Asta ne spune că nu au văzut elicopterul decât cu o secundă înainte de impact. Dar avea acea secundă în care să încerce să se ridice", a spus Schiavo.

Accidentul a dus la moartea a 67 de persoane, între care trei aviatori militari în elicopterul Black Hawk: capitanul Rebecca Lobach, 28 de ani, identificat sâmbătă, sergentul Ryan Austin O’Hara, 28 de ani, şi ofiţerul Andrew Lloyd Eaves, 39 de ani. Deşi Armata a publicat numele celorlalţi doi militari, cel al lui Lobach nu fusese anunţat, la solicitarea familiei.

Coliziunea între elicopterul Black Hawk al Armatei li zborul 5342 al American Eagle în apropiere de Aeroportul Naţional Reagan din DC este cel mai grav dezastru aviatic din SUA din 2001 încoace. Echipele încă lucrează la a recupera epava aeronavei şi trupurile victimelor din fluviul Potomac. Între victime se află tineri patinatori care se întorceau dintr-un cantonament din Kansas.

Până sâmbătă, au fost recuperate rămăşiţele a 42 de persoane, din care 38 au fost identificate de Biroul de Medicină Legală. NTSB a anunţat că va dura circa 30 de zile până va emite un raport preliminar, însă raportul final, care va stabili cauza probabilă, va dura mult mai mult.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

donald trump sua statele unite washington accident avion elicopter
Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu noile planuri-cadru din educaţie care aduc noi materii precum "cunoaşterea personală" sau "stil de viaţă sănătos"?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Județul din România, puțin vizitat, cu multe atracții de care nu mulți au...
Fanatik.ro
Publicat 02.02.2025
Anul în care un asteroid ar putea lovi Pământul. „Este una dintre cele mai...
spotmedia.ro
Publicat 31.01.2025
Înfrângere totală pentru brațul armat al lui Călin Georgescu
spotmedia.ro
Publicat 31.01.2025
Banca Mondială propune renunțarea la consumul de carne roșie și lactate pentru...
Gandul
Publicat 02.02.2025
„Marș mă”. De ce avem cei mai mulți tineri bărbați ușor de manipulat și...
Adevărul
Publicat 02.02.2025
Adrian Nartea, confesiuni tulburătoare despre extirparea tumorii intracraniene de...
A1
Publicat 01.02.2025
Horoscopul zilei de 3 februarie 2025. Berbecii își vor descoperi adevăratele...
CaTine
Publicat 02.02.2025
Horoscop februarie 2024. Ce noutăți vor apărea pentru nativii zodiilor
spynews.ro
Publicat 02.02.2025
Becali a ordonat, Meme s-a conformat » Imagini incredibile: englezii au văzut pe...
GSP
Publicat 31.01.2025
Femeia care trăiește fericită fără bani. Cum arată viața ei după și-a dat...
Click.ro
Publicat 02.02.2025
Țara cu cea mai mare diversitate lingvistică. Aici se vorbesc 840 de limbi
Useit
Publicat 01.02.2025
E Sărbătoare mare AZI. Ce trebuie să faci în această zi sfântă pentru a-ti...
Redacţia.ro
Publicat 30.01.2025
Casa unei românce din Olanda, percheziționată după furtul tezaurului dacic:...
libertatea.ro
Publicat 02.02.2025
Taylor Swift va fi prezentatoare la cea de-a 67-a ediție a premiilor Grammy din...
ZU
Publicat 02.02.2025
Pulpă de porc cu cartofi și roșii la cuptor. Rețetă pentru o masă de...
Hello taste
Publicat 31.01.2025
Ce trebuie să știi despre deficitul de fier la copii iarna
Deparinti
Publicat 02.02.2025
Serialul Golden Boy - Dragoste rebelă a ajuns la sezonul 3, dar producătorii...
Happy
Publicat 31.01.2025
Cătălin Botezatu a stabilit cui îi lasă moștenirea! Ce îl leagă de Florin...
BZI
Publicat 31.01.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
5 alimente pentru un microbiom intestinal sănătos
Medicool
Publicat 02.02.2025