Remdesivir, autorizat în Statele Unite pentru tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus (Video)
Donald Trump, președintele Statelor Unite ale Americii, a anunțat că Administrația pentru Alimente și Medicamente a autorizat în regim de urgență utilizarea medicamentului remdesivir în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.
De Cristi Ioniţă la 02.05.2020, 07:29- Producătorii remdesivir donează 1,5 milioane de doze.
- Tratamentul cu remdesivir, testat și în România.
Trump a făcut anunțul direct din Biroul Oval, alături de el aflându-se Daniel O'Day, președintele companiei Gilead Sciences, producătoarea medicamentului amintit, și Stephen Hahn, comisarul Administrației pentru Alimente și Medicamente.
Conform CNBC, acordarea de autorizație în regim de urgență înseamnă că doctorii primesc acceptul de a utiliza acest medicament la tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus, chiar dacă nu s-au realizat toate studiile necesare pentru obținerea unei autorizații clasice.
Președintele Gilead a precizat că firma pe care o conduce este pregătită să doneze 1,5 milioane de doze de remdesivir pentru tratarea pacienților.
Primele studii au arătat că remdesivir accelerează procesul de recuperare a pacienților infectați cu noul coronavirus. De altfel, într-un studiu realizat pe 125 de pacienți din Chicago infectați cu noul coronavirus și aflați în stare gravă, medicamentul ar fi dat rezultate remarcabile, în final doar doi dintre pacienți pierzându-și viața.
Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii a mai autorizat utilizarea clorochinei și a hidroxiclorochinei în tratarea pacienților infectați cu noul coronavirus.
Ulterior, însă, Administrația a oferit un avertisment care prevedea ca cele două substanțe să fie utilizat doar de medici specialiști, în condiții de siguranță maximă, fiind interzisă utilizarea în afara spitalelor și a clinicilor medicale pe motiv că produce probleme la nivel de ritm cardiac.
Remdesivir urmează să fie testat și pe pacienți din România infectați cu noul coronavirus, țara noastră aflându-se printre cele 30, majoritatea din Uniunea Europeană, care testează medicamentul respectiv.