Românul prins că încerca să atragă o minoră pe internet, în Anglia, a fost arestat
Un român care a încercat să corupă o fată de doar 15 ani, pe care o cunoscuse pe internet, a fost prins în capcana unei grupări de taţi care se ocupă cu demascarea pedofililor. S-a întâmplat în Anglia şi toată operaţiunea a fost filmată.
De Redactia Observator la 21.10.2019, 20:13Un român care a încercat să corupă o fată de doar 15 ani, pe care o cunoscuse pe internet, a fost prins în capcana unei grupări de taţi care se ocupă cu demascarea pedofililor. S-a întâmplat în Anglia şi toată operaţiunea a fost filmată. Bărbatul de 25 de ani, care nu era la primele fapte, a fost dat pe mâna poliţiei şi este acum arestat.
Prins în flagrant, românul stă cu capul plecat în faţa taţilor revoltaţi. Răspunde greu la întrebări şi încearcă, iniţial, să îi mintă pe bărbaţi.
"Avem toate probele. Avem totul. Nu ne poţi minţi, avem tot ce se poate. Trebuie să spui adevărul, este în folosul tău pe termen lung", este apostrofat românul.
Individul a încercat să atragă în capcană o fată de 15 ani pe internet. I-ar fi trimis minorei poze cu el în ipostaze indecente şi filmuleţe deocheate. Apoi, a convins-o să se întâlnească.
Ceea ce nu ştia românul era că în spatele profilului de adolescentă stăteau bărbaţi în toată firea. Gruparea "Stings" este formată din taţi care se ocupă chiar cu prinderea pedofililor. După ce a fost pus în faţa probelor, bărbatul a recunoscut tot.
Poliţiştii l-au arestat pentru corupere de minori.
Mădălin Dumitru, specialist securitate cibernetică: Avem de-a face cu un inamic imaginar şi extrem de periculos. Ce este cel mai periculos în zilele noastre este că în spatele fotografiilor pe care le postează această persoană străină poate să fie altă persoană
Studiile de specialitate arată că peste jumătate dintre copiii cu vârste între 12 şi 17 ani afirmă că au fost afectaţi emoţional sau jigniţi în spaţiul virtual. Peste 40% dintre ei susţin că au primit mesaje de natură sexuală pe internet. Şi aproape jumătate dintre adolescenţii cu conturi de socializare recunosc că postează informaţii personale pe profilurile lor.
Părinţii pot să se implice, din umbră, în protejarea copiilor lor. Prin "spionaj pozitiv", cum îl numesc specialiştii.
Pentru a găsi programe cu ajutorul cărora să vă supravegheaţi copiii nu e nevoie să apelaţi la specialişti. Daţi o simplă căutare cu câmpul control parental - familie şi vor apărea imediat toate aplicaţiile sau softurile pe care le puteţi instala atât pe telefoanele copiilor, cât şi pe computerele pe care le utilizează.
Mădălin Dumitru, specialist securitate cibernetică: Este important să ştii anturajul în care se învârte copilul, ce fel de prieteni are, ce fel de site-uri accesează şi aşa mai departe
Dacă un părinte află despre copilul lui că discută cu persoane care vor să-l atragă într-o cursă periculoasă, cel mai bine este să depună imediat plângere la poliţie.