Zeci de români, blocaţi pe aeroportul din Madrid, obligaţi să doarmă pe jos
Peste 200 de pasageri, majoritatea români, au fost blocaţi mai bine de 12 ore, pe aeroportul din Madrid, Spania. Oamenii se întoarceau în ţară, cu o cursă care nu a mai decolat la timp. Aeronava care trebuia să-i transporte a lovit o pasăre şi a fost retrasă pentru verificări.
De Redactia Observator la 05.08.2019, 20:38Peste 200 de pasageri, majoritatea români, au fost blocaţi mai bine de 12 ore, pe aeroportul din Madrid, Spania. Oamenii se întoarceau în ţară, cu o cursă care nu a mai decolat la timp. Aeronava care trebuia să-i transporte a lovit o pasăre şi a fost retrasă pentru verificări. Familii cu copii povestesc că au dormit pe jos în aeroport, în aşteptarea unor informaţii.
Românii descriu haosul de pe aeroportul din Madrid. Aeronava lor trebuia să decoleze duminică seară, la ora 22:15, ora Spaniei şi să aterizeze pe Otopeni luni dimineaţă, la ora 02 şi 55 de minute.
În schimb, oamenii au fost ţinuţi 13 ore la poarta de îmbarcare. Timp de cinci ore, nu ar fi primit explicaţii. Familii cu copii au sperat, din oră în oră, că avionul va decola. Au ajuns la Bucureşti abia la ora 15 şi 15 minute, a doua zi.
După ce au fost în cele din urmă îmbarcaţi, a urmat încă o întârziere.
Puţin după ora 12:00, avionul nu numai că nu a aterizat în Capitală, dar nici măcar nu a decolat din Madrid. Deşi plecarea era programată undeva la ora 09:30, pasagerii au aflat, la urcarea în aeronavă, că aceasta întâmpină probleme tehnice.
Defecţiunea anunţată de echipajul aeronavei a creat şi mai mult haos printre pasageri. Obosiţi şi cu nervii întinşi la maximum, trei oameni au decis să coboare din avion.
Lăcrămioara, pasager: Lumea s-a impacientat şi acum sunt anumite persoane care vor să coboare pentru că le e frică. Se gândesc că cine ştie, are o defecţiune
Reprezentanţii companiei aeriene transmit că aeronava a avut nevoie de verificări tehnice din cauza impactului cu o pasăre şi că au oferit mâncare, băutură şi cazare, aşa cum prevede legea.
De cealaltă parte, pasagerii spun că, de fapt, nu au fost băgaţi în seamă până când nu şi-au cerut drepturile. Şi sunt hotărâţi să depună reclamaţii. De altfel, regulamentul european prevede despăgubiri pentru întârzierile mai mari de trei ore.
Ramona Colea, director agenţie despăgubiri pasageri: Pasagerii au dreptul de a primi băuturi şi alimente. Având în vedere că impune şi o oprire peste noapte, asta înseamnă că operatorul a trebuit să ofere şi cazare
Monalisa Tomşa, avocat: Recomandat este să apeleze la societăţi specializate şi aceastea se însărcinează să rezolve gratuit
Indiferent dacă apelează la o astfel de firmă sau îşi rezolvă problema pe cont propriu, pasagerii trebuie să păstreze biletele sau cartea de îmbarcare, dar şi toate chitanţele care dovedesc cheltuielile pentru mâncare, transport sau cazare.
Pe Aeroportul Otopeni, doar astăzi, 10 la sută dintre zboruri au avut întârzieri mai mari de jumătate de oră.