Români prinși de pandemia de coronavirus la mii de kilometri de casă povestesc senzațiile trăite (Video)
Au plecat în călătorii pentru a se descoperi şi pentru a descoperi lumea în care trăiesc. Dar pandemia le-a ridicat bariere de netrecut. Mai mulţi români au rămas izolaţi la mii de kilometri distanţă de casă.
De Redactia Observator la 12.05.2020, 23:39- Bogdan, un român care călătorește cu cinci dolari pe zi, a fost prins de pandemie în Malaezia.
- Românii care au prins pandemia de coronavirus în Noua Zeelandă, satisfăcuți de modul în care autoritățile locale au gestionat criza.
Unii şi-au găsit a doua casă în Paradis, alţii însă au fost nevoiţi să se refugieze în junglă sau să fugă dintr-un oraş în altul.
De mai bine de cinci ani, Bogdan călătoreşte în jurul lumii cu doar cinci dolari pe zi.
A vizitat deja 66 de ţări.
Pandemia l-a prins în Malaezia. De două luni este blocat în Insula Borneo.
Bogdan Veselovski, călător de meserie/ vlogger: În perioada asta nu se mişcă nimic. Nu ai voie să treci dintr-o zonă în alta.
Restricţiile l-au prins departe de iubită, aflată într-o altă regiune din Malaezia. În încercarea de a ajunge la ea, Bogdan a traversat jungla.
Bogdan Veselovski, călător de meserie/ vlogger: Problema e că, mergând aşa pe jos, m-a oprit o maşină, era maşina Poliţiei.
Tânărul a stat 14 zile în carantină. Apoi a ajuns în izolare alături de iubită.
La peste 17 mii de kilometri distanţă de România, acasă a căpătat un nou sens pentru Radu şi prietena lui. Sunt în Noua Zeelandă de peste două luni.
Radu Păltineanu, român din Noua Zeelandă: Asta-i căsuţa unde o să dormim deseară.
Radu Păltineanu, român din Noua Zeelandă: Ne-au plăcut seriozitatea şi, da, în primul rând seriozitatea cu care au abordat toată această epidemie. Vorbim de unele zile în care nu mai apare niciun caz nou.
După relaxarea restricţiilor, tinerii s-au apucat de voluntariat. Muncesc cinci ore pe zi şi primesc cazare şi mâncare.
Lui Alex, pandemia i-a adus o vacanţă prelungită în Bali.
Alex Huditan, om de afaceri: Am putut să mă plimb cu scuterul, să mă duc la sală, să mă întâlnesc cu alţi prieteni.
Pentru Cristian, visul american s-a transformat într-un coşmar.
Cristian Tudor, inginer audio-video: Criza m-a prins în Los Angeles. Magazinele erau pur şi simplu pustii la raioanele de mâncare şi apă. M-am speriat. Aici panica se generează mult mai rapid decât în Europa.
În Anglia, Alexandra a stat în aceeaşi casă cu o persoană suspectă de coronavirus.
Alexandra Danciu, specialist în educație/ vlogger român: A fost destul de greu să păstrăm distanţa, doar că ne-am făcut pe whatsapp un grup în care stabileam orele la care coboară fiecare să gătească.
De doi ani, tânăra este stabilită în Regat. Lucrează în educaţie şi are un vlogg dedicat românilor de acasă. Nicio clipă însă nu s-a gândit să revină în ţară.
Părintele Antonius Petrescu spune că doar credinţa l-a ţinut departe de boală. De câţiva ani slujeşte într-o biserică la mai puţin de 100 de kilometri de Roma.
Antonius Petrescu, preot catolic din Italia: Nu credeţi că este vorba şi despre un test, pe lângă urgenţa sanitară? Un test care ne pune la încercare, pune la încercare credinţa noastră.
Italia este în continuare una dintre ţările cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19.