Simulare a unui război nuclear NATO-Rusia: Peste 90 de milioane de victime, doar în primele ore
Cel puțin 90 de milioane de oameni ar putea fi uciși sau răniți în primele ore ale unui război nuclear între NATO și Rusia, arată o simulare realizată de cercetătorii de la Universitatea Princeton din SUA.
De Daniel Murărescu la 19.09.2019, 21:20- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
Cel puțin 90 de milioane de oameni ar putea fi uciși sau răniți în primele ore ale unui război nuclear între NATO și Rusia, arată o simulare realizată de cercetătorii de la Universitatea Princeton din SUA.
Un astfel de scenariu a devenit "dramatic" mai plauzibil în ultimii doi ani, scrie The Independent, ca urmare a faptului că atât NATO cât și Rusia au renunțat la măsurile de control a armamentului nuclear.
Simularea, rezultatul unui studiu realizat în cadrul programului Știință și Securitate Globală a Universității Princeton din New Jersey, arată că 34 de milioane de persoane ar fi ucise iar alte 57 de milioane rănite doar în primele ore ale unei conflagrații nucleare - fără a lua în calcul victimele expunerii la radiații sau ca urmare a prăbușirii infrastructurii.
Animația concepută de cercetători indică atacurile probabile ale celor două părți beligerante, în cel mai negru coșmar pentru umanitate - escaladarea unui război convențional.
Europa ar fi incinierată
"În speranța de a opri avansul NATO, Rusia lansează un focos nuclear de avertizare de la baza de lângă Kaliningrad. NATO răspunde cu un singur atac aerian tactic cu scop preventiv", iau în calcul specialiștii.
"Ca urmare a faptului că s-a trecut linia roșie a conflictului nuclear, lupta escaladează cu un război tactic nuclear în Europa. Rusia trimite 300 de focoase nucleare prin aer și rachete cu rază scurtă pentru a lovi bazele NATO și trupele. NATO răspunde cu aproximativ 180 de focoase nucleare printr-un atac aerian", se arată în simulare, conform sursei citate.
Din acel moment, sute de alte atacuri sunt lansate de fiecare tabără împotriva forțelor inamice.
Moscova și Washington ar lovi cele mai mari centre urbane cu până la 10 bombe nucleare pentru fiecare oraș în parte, cu ajutorul submarinelor atomice care au scăpat bombardamentelor inițiale.