Țara din Europa care ia în calcul castrarea chimică a violatorilor. Măsura stă pe masa autorităților de 22 de ani
Guvernul Giorgiei Meloni analizează să recurgă la castrarea chimică a celor găsiţi vinovaţi de violenţe sexuale, după ce Partidul Liga (extremă dreaptă) a obţinut susţinerea Executivului să lanseze o dezbatere pe această temă în cadrul unui proiect de lege a securităţii, dezvăluie cotidianul italian La Repubblica.
De Redactia Observator la 29.09.2024, 15:09- EDIŢIE SPECIALĂ Observator. Primele EXIT POLL-uri ale Alegerilor Prezidenţiale, ora 21:00, LIVE la Antena 1
- COMPARAŢIE. Prezenţa la vot pe ore în primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014, 2019 şi 2024
Potirvit cotidianului italian, în cadrul proeictului legii securităţii, Partidul Liga (extrema dreaptă) a cerut ”să se înfiinţeze în cel mai scurt timp o Comisie sau (să se deschidă) o dezbatere” pe acest subiect, scrie News.ro.
Potrivit cotidianului, o asemenea măsură se află pe masă de 22 de ani. Deputaţii italieni vor ca acest eventual recurs ”să aibă ca scop o reducere a riscul recidivei şi să fie reversibil”, o sugestie cu care opoziția mu a fost de acord, fiind consideră ”anticonstituţională”.
Italia ia în calcul castrarea chimică a violatorilor
În Franţa, o asemenea măsură există în cazul unei infracţiuni sexuale, scrie Le Figaro.
- O româncă de 42 de ani, omorâtă în Italia de un adolescent de 17 ani, din curiozitate: "Am vrut să știu cum e...
- Cadavrul unei românce dispărută de o săptămână, găsit în grădina unei vile din Italia. Un adolescent,...
- Italia investighează din nou Shein, pentru posibile "afirmaţii mincinoase". Reacţia companiei
Pe site-ul administraţiei franceze scrie că ”castrarea chimică, numită şi "tratament inhibitor al libidoului" este un tratament medical destinat autoritlor infracţiunilor sexuale. Ea vizează o reducere a libidoului unei persoane fără mutilarea corpului uman. Ea nu este ireversibilă, efectele ei încetează atunci când condamnatul îşi oprește tratamentul”.
Însă nu este vorba despre o măsură judiciară, ci despre un tratament medical.
”O jurisdicţie penală poate dispune un tratament împotriva unui delincvent sexual. În acest caz, medicul poate prescie un tratament care să inhibe libidoul. Acest tratament nu poate fi decis niciodată de către jurisdicţii penale”, se arată în text.