Teoria lui Bill Gates: A treia doză, necesară în fața noilor tulpini ale coronavirusului
În faţa noilor tulpini ale coronavirusului, imunitatea s-ar putea obţine cu o a treia doză de vaccin. Este teoria lui Bill Gates care sugerează şi modificarea formulei vaccinului pentru a spori eficienţa împotriva noilor mutaţii.
De Redactia Observator la 19.02.2021, 20:15- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
În România, tulpina britanică se răspândeşte rapid iar până acum 136 de cazuri au fost înregistrate.
Bill Gates: Acum ne punem problema dacă avem nevoie de o eficienţă mai mare a acestui vaccin? Sau avem nevoie de o a treia doză sau de modificarea vaccinului?
Sunt provocările pe care lumea medicală le întâmpină odată cu răspâdirea alarmantă a tulpinilor din Marea Britanie, Brazilia şi Africa de Sud. Studiile făcute de către companiile finanţate de Bill Gates arată că eficienţa vaccinurilor a scăzut semnificativ în faţa noilor mutaţii. Aşa că o variantă ar putea fi administrarea celei de-a treia doze de vaccin.
Răzvan Cherecheş, specialist în sănătatea publică: Este doar o opinie. Până în acest moment nu avem niciun studiu publicat care să fi analizat ce se întâmplă dacă se administrează şi a treia doză.
Bill Gates: Vaccinul AstraZeneca, în mod special, a întâmpinat probleme cu mutaţia, iar celelalte două, Johnson & Johnson şi Novavax, au fost mai puţin eficiente.
În Marea Britanie, tulpina nouă a devenit deja dominantă
Au fost înregistrate cazuri în peste 80 de ţări, inclusiv în România. Iar în Germania numărul cazurilor a crescut alarmant în ultima perioadă.
Jens Spahn, ministrul german al Sănătăţii: Analizele făcute de Institutul Robert Koch arată că mutaţia descoperită prima oară în Marea Britanie este acum răspândită la scară largă în Germania. În aproximativ unul din cinci cazuri confirmate se regăseşte această mutaţie.
O nouă tulpină descoperită în Japonia provoacă îngrijorare
Problemele nu se opresc aici. O nouă tulpină descoperită în Japonia provoacă îngrijorare în toată lumea. Deja aproape 100 de oameni au fost infectaţi cu această nouă mutaţie despre care specialiştii spun că nu şi-ar avea originea în Japonia, ci vine din afara ei.
În lupta cu aceste noi mutaţii, giganţii farmaceutici precum Moderna lucrează la formule îmbunătăţite pentru a spori eficacitatea vaccinului. Deja AstraZeneca promite că va scoate o nouă variantă de ser în şase luni.