Traditia palariilor extravagante, pastrata si in acest an, la cursele regale de cai de la Ascot
In Marea Britanie, cursele regale de cai de la Ascot sunt un eveniment de maxima importanta, nu doar pentru amatorii de sport, ci si pentru criticii de moda. Prin traditie, doamnele din lumea buna arboreaza, cu acest prilej, tinute si mai ales palarii de-a dreptul extravagante.
De Redactia Observator la 21.06.2013, 08:41Cursele regale de la Ascot, infiintate in 1711, nu mai sunt doar o intrecere de cai si calareti, ci, poate in primul rand, o spectaculoasa parada a modei. Barbatii sunt obligati sa poarte joben, dar femeile au mai multa libertate in privinta palariilor. Iar unele profita din plin, acoperindu-se cu constructii complicate si uneori chiar periculoase.
Anul acesta, organizatorii au incercat sa impuna mai multa decenta vestimentara. Spectatoarele cu palarii prea iesite din comun sau cu rochii prea scurte sunt amenintate cu o amenda de 50 de lire sterline. Destule sfideaza, totusi, interdictia, sub diferite pretexte. Asa ca Ascot ramane, si in acest an, o expozitie de palarii ciudate, spre mahnirea criticilor de moda.
In aceeasi nota, casele de pariuri au oferit cotatii nu doar pentru caii aliniati la start, ci si pentru culoarea palariei alese de regina Elisabeta a II-a.
Ca de obicei, suverana, venita cu trasura, a dat un exemplu de eleganta lipsita de ostentatie.
Regina a avut parte, insa, de un rar moment de bucurie: pentru prima data dupa 207 ani, Cupa de Aur a curselor a revenit unui cal din herghelia regala, pe nume Estimate.
Suverana a felicitat, personal, calul si jocheul, iar apoi, fara sa-si ascunda emotia, a primit cupa din mainile unuia din fiii sai, ducele de York. Macar pentru o vreme, evenimentul a trecut pe planul doi parada palariilor de la Ascot.