Premieră uriaşă în lumea medicală. Un băieţel de 7 ani a fost salvat cu primul transplant de piele artificală
Un grup de doctori din Germania au realizat în premieră mondială primul transplant de piele artificială creată în laborator.
De Redactia Observator la 10.11.2017, 15:48Un grup de doctori din Germania au realizat în premieră mondială primul transplant de piele artificială creată în laborator. Pacient le-a fost un băieţel de 7 ani, care suferea de o boală genetică rară a epidermei. Din cauza acesteia, nu mai putea nici să meargă şi uneori nici să mănânce.
Hassan se poate bucura de copilărie, datorită unui transplant revoluţionar de piele.
Au existat şanse de 50% ca transplantul să fie un succes şi şanse de 50% să eşueze. Părinţii au decis să încerce, pentru că nu ar fi existat nicio altă şansă.
Într-adevăr, starea de sănătate a băiatului se agrava de la o zi la alta. Hassan nu mai putea să meargă şi nici să mănânce. Rănile îi acoperau 60% din corp. Intervenţia s-a dovedit însă un real succes. Pentru prima oară după o perioadă lungă de timp, băieţelul se joacă şi aleargă cât e ziua de lungă.
Acum, părinţii speră ca toţi copiii să beneficieze de acest tratament.
Procedura revoluţionară va deschide noi uşi în domeniul medicinii. Doctorii speră ca şi alţi copii, care suferă de epidermoliză buloasă, să beneficieze de un transplant de piele artificială.
Procedura poate fi aplicată, de asemenea, şi în cazul arsurilor.
TOBIAS HIRSCH, doctor:
Băiatul nu a mai avut probleme la nivelul pielii de 2 ani, ceea ce reprezintă o perioadă relativ lungă. Hassan a trecut printr-o recuperare foarte bună. Acum s-a întors la şocală, participă din nou la jocurile sportive. Deci am decis că a venit momentul să facem publice rezultatele, pentru că ne dorim ca de acest tratament să beneficieze şi alţi copii.
În plus, Hassan nu mai are nevoie de niciun fel de produs medical de îngrijire a pielii.