Vaccinul anti-Covid al Pfizer şi BioNTech oferă protecție de 90%
Primul vaccin împotriva infecției cu noul coronavirus poate preveni ca peste 90% dintre oameni să ia Covid-19, arată o analiză preliminară, potrivit BBC News. Dezvoltatorii vaccinului – Pfizer și BioNTech – au descris ziua ca fiind una "minunată pentru știință și umanitate".
De Veronica Micu la 09.11.2020, 15:17- Vaccinarea se face în două doze, la un interval de trei săptămâni.
- Marea Britanie a comandat deja 30 de milioane de doze din acest vaccin.
Vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech a fost testat pe 43.500 de persoane din șase țări și nu au fost ridicate probleme de siguranță.
Potrivit BBC News, cele două companii intenționează să solicite aprobarea de urgență pentru utilizarea vaccinului până la sfârșitul lunii.
Un vaccin – alături de tratamente mai bune – este văzut ca cel mai bun mod de a ieși din restricțiile care au fost impuse în ultima vreme.
Vaccinarea anti-Covid: în două doze, la un interval de trei săptămâni
Vaccinarea constă în două doze, administrate la un interval de trei săptămâni.
Testele - în StateleUnite, Germania, Brazilia, Argentina, Africa de Sud şi Turcia - arată că vaccinul asigură o protecţie de 90% la şapte zile de la administrarea celei de a doua doze.
Vaccinul foloseşte o abordare experimentală - injectarea unei părţi a codului genetic al virusului - cu scopul de a pune în mişcare sistemul imunitar.
Marea Britanie a comandat deja 30 de milioane de doze din acest vaccin
Pfizer estimează că poate furniza 50 de milioane de doze până la sfârşitul acestui an şi aproximativ 1,3 miliarde de doze până la sfârşitul lui 2021.
Însă compania se confruntă cu o provocare logistică, în contextul în care este necesar ca vaccinul să fie depozitat la o temperatură de sub minus 80 de grade Celsius.
De asemenea, nu se ştie cât timp durează imunizarea.
Preşedintele Pfizer, dr. Albert Bourla: "Ne-am apropiat cu un pas semnificativ de furnizarea oamenilor din întreaga lume a unui progres indispensabil către încheierea acestei crize sanitare globale".
Marea Britanie a comandat deja 30 de milioane de doze din acest vaccin.
Bilanț global: Peste 50 de milioane de persoane s-au infectat cu coronavirus
Numărul cazurilor de infecţii cu noul coronavirus la nivel mondial a depăşit duminică 50 de milioane de cazuri, potrivit datelor Reuters, iar cel de-al doilea val al pandemiei produs în ultimele 30 de zile reprezintă un sfert din acest total.
Europa, cu aproximativ 12 milioane de cazuri, este cea mai afectată regiune, depăşind America Latină. De asemenea, în Europa au avut loc 24% dintre decesele provocate de Covid-19.
Bătrânul continent înregistrează aproximativ 1 milion de infecţii noi de coronavirus la aproximativ 3 zile, respectiv 51% din total.
Mai mult de 1,25 de milioane de oameni au murit din cauza bolii respiratorii care a apărut în China la sfârşitul anului trecut.
Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa observator.tv@digitalag.ro.
Absolventă a Şcolii Superioare de Jurnalism (SSJ). A început la "Gardianul", ca reporter de investigaţii, apoi s-a alăturat echipei "Jurnalul Naţional", unde a scris mai bine de 11 ani. A urmat site-ul miscareaderezistenta. ...
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰
Stiri Sportive Citește și