Lăcrămioara Perijoc, pugilista care reprezintă România la JO 2024, și-a donat medalia de aur de la europene în cadrul programului MedLife dedicat copiilor cu cancer
MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, anunță că o nouă campioană se alătură primului program de testare genetică gratuită pentru copiii recent diagnosticați cu cancer, #SperanțaNuMoareDeCancer, în calitate de Ambasador al Speranței. Lăcrămioara Perijoc, pugilista care reprezintă România la Jocurile Olimpice de la Paris, și-a donat singura medalie de aur obținută la Campionatul European de la Madrid din 2019, în semn de speranță pentru copiii recent diagnosticați cu cancer.
De Redactia Observator la 30.07.2024, 14:44Lăcrămioara Perijoc este cel de-al cincilea campion care se alătură acestui demers social menit să aducă speranță și forță în rândul celor care trec prin momente dificile din cauza cancerului pediatric. Medalia de aur oferită de Lăcrămioara Perijoc a fost topită și transformată în 100 de fundițe aurii (simbol al luptei împotriva cancerului pediatric), urmând să fie dăruite copiilor care înving cancerul.
”Această medalie, obținută în 2019 la Campionatul European din Spania, este cea mai importantă din cariera mea și singura de aur și am ales să o dăruiesc din toată inima pentru alte inimi. Medalia asta înseamnă pentru mine izbândă, speranță și mai nou, odată cu alăturarea în cadrul acestui program de testare genetică gratuită, înseamnă și primii pași pentru a ajuta la vindecare. Lupta împotriva cancerului poate fi una cruntă, dar aș vrea să știți că nu sunteți singuri în această luptă. Putem deveni campioni ai speranței împreună ” a declarat Lăcrămioara Perijoc, campioană la box.
Povestea medaliei și motivul donării sunt prezentate într-un scurt video: https://www.youtube.com/watch?v=ev693Uc293s
Alături de ea, alte nume mari din sportul românesc, precum David Popovici, Maria Olaru, Mihai Leu și Beatrice Câșlaru și-au donat medalii de suflet pentru a-și arăta susținerea pentru copiii care se confruntă cu boli grave, devenind astfel Ambasadori ai Speranței în cadrul programului gratuit de testare genetică dezvoltat de MedLife.
În prezent, MedLife este operatorul care deține cea mai mare expertiză în sfera de secvențiere genetică și una dintre cele mai mari rețele de laboratoare și centre de recoltare la nivel național. Lansat oficial pe 15 februarie 2023, programul #SperanțaNuMoareDeCancer a avut ca beneficiari 417 de copii, reprezentând peste jumătate din numărul celor diagnosticați recent cu afecțiuni oncologice.
În cadrul programului, pacienții pediatrici beneficiază de unul dintre cele mai complexe teste de secvențiere din lume pentru afecțiuni oncologice, care analizează mutațiile a 523 de gene asociate cu multiple tipuri de cancer. Pe baza rezultatelor obținute în urma testării, medicii oncologi pot alege cele mai potrivite tratamente și terapii pentru fiecare pacient, în funcție de profilul mutațional al tumorii.
”Prin programul de testare genetică, ne unim forțele împreună cu echipele medicale din întreaga țară pentru o oferi copiilor diagnosticați recent cu cancer o șansă în plus la viață. Cu tehnologia avansată Illumina TruSight Onchology, identificăm biomarkeri esențiali, de la cei frecvenți la cei rari, descoperind mutații care stau la baza cancerului. Acest pas înainte în medicina personalizată poate fi o cale către tratamente țintite, oferind speranță atât pacienților, cât și familiilor”, a declarat Dumitru Jardan, biolog și șeful Laboratorului de Genetică și Biologie Moleculară, MedLife.
Copiii recent diagnosticați cu cancer pot fi înscriși în continuare în programul #SperanțaNuMoareDeCancer de către unul dintre părinți, tutorele legal sau medicul curant prin completarea unui formular și prin încărcarea dosarului medical pe pagina: https://www.medlife.ro/speranta-nu-moare-de-cancer.
#SperanțaNuMoareDeCancer este un program cu acoperire națională, finanțat integral de către MedLife. Testetele genetice sunt oferite gratuit copiilor recent diagnosticați cu cancer, conform condițiilor prezentate pe pagina dedicată programului.