Antena LIVE

Speranță pentru pacienții oncologici: MedLife aduce cea mai performantă tehnologie de secvențiere la nivel mondial, în cadrul Laboratorului Onco Team Diagnostic

Cu ambiția de a diagnostica timpuriu un număr cât mai mare de cancere și de a salva căt mai multe vieți, MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, continuă eforturile de susținere a pacienților oncologici și achiziționează ultima versiune a sistemului Ion Torrent Genexus (Genexus Integrated Sequencer). 

la 21.02.2024, 10:59

În urma investiției de aproape 500.000 de euro, operatorul medical aduce în premieră în România cea mai performantă tehnologie de secvențiere la nivel mondial, în cadrul Laboratorului OncoTeam din București. Cu un total de 4 secvențiatoare în laboratoarele din Grup, MedLife este la momentul actual operatorul cu cea mai mare expertiză pe zona de secvențiere genetică din țara noastră.

"Dezvoltarea facilităților medicale pentru pacienții oncologici este un obiectiv strategic pentru Grupul MedLife. Prin achizițiile făcute în ultimii ani, am reușit să ne consolidăm expertiza și să creăm o platformă complexă de diagnostic și tratament pe această nișă. Din păcate, statisticile sunt în continuare îngrijorătoare, prin urmare responsabilitatea noastră este să continuăm să ne îmbunătățim și să ținem pasul cu avansul medicinei, pentru a putea fi alături de toți cei care au nevoie de noi. Punerea în funcțiune a noului secvențiator din cadrul Laboratorului Onco Team este un semn de speranță pentru cei care suferă de această boală: scurtarea timpului de livrare a rezultatului aduce posibilitatea de a începe un tratament mult mai rapid, ceea ce se traduce într-o șansă în plus la viață", spune Dr. Robert Beke, Directorul Executiv al Diviziei de Laboratoare MedLife. 

Ce beneficii aduce secvențiatorul Ion Torrent Genexus pacienților oncologici

Noul secvențiator dispune de un software complex, cu dublu modul, care asigură atât partea de diagnosticare, dar are și o componentă de cercetare. Mai exact, pe platforma Ion Torrent Genexus este procesat testul Oncomine Precission GX, în flux complet automat. Acesta oferă un diagnostic molecular de precizie, un mare avantaj fiind faptul că pentru efectuarea testului este necesară o cantitate minimă de material genetic, respectiv 10 grame de ARN sau ADN. În urma procesării acestuia, secvențiatorul poate oferi un rezultat de o acuratețe mult mai ridicată, într-un timp mult mai scurt, de doar 24 de ore. Prin comparație, anterior pacienții primeau rezultatele în aproximativ 1-2 săptămâni, în funcție de probă. 

Testul Oncomine permite detectarea simultană a biomarkerilor din 50 de gene, inclusiv ținte cheie din: EGFR, BRAF, KRAS, ALK, ROS1, NTRK, RET și altele, atât din probe de biopsie de țesut inclus la parafină, cât și din biopsie lichidă.

Mai mult decât atât, pe baza aplicațiilor de cercetare integrate în secvențiator, pacientul primește și un raport cu terapiile țintite aprobate pentru mutațiile identificate, precum și detalii despre studiile clinice desfășurate la nivel mondial pe acestea.

Astfel, cu ajutorul acestei tehnologii, pacientul beneficiază de o soluție "la cheie", generată exclusiv de aparat, cu intervenție umană minimă. Analiza realizată cu un grad foarte înalt de precizie, alături de cele două tipuri de rapoarte generate de secvențiator, sunt instrumente de un real ajutor pentru medicul curant în ghidarea pacientului pe traseul spre supraviețuire sau chiar vindecare. 

Secvențiatorul are o capacitate de 16 probe, putând analiza atât probe ale pacienților adulți, dar și ale pacienților pediatrici, cu rol în diagnosticarea tuturor tipurilor de cancer. 

"Secvențierea probelor genetice este o practică deja obișnuită în țările vestice și care, cel mai probabil, în următorii ani, va deveni tot mai comună și la nivel local. Explicația este legată de beneficiile obținute în tratamentul pacienților oncologici, în urma testării genetice, respectiv posibilitatea de a urma o terapie țintită, în urma determinării mutațiilor patogene. Vorbim despre un tratament mult mai blând, prin comparație cu chimioterapia, cu un efect mult mai puțin nociv, dar și un indice mai mare în ceea ce privește șansele la viață ale acestor oameni. Suntem de peste 10 ani alături de pacienții care suferă de aceste afecțiuni crunte, iar misiunea pe care ne-am asumat-o ne obligă să ținem pasul cu inovațiile din domeniu și să facem tot ce ne stă în putință pentru a-i ajuta să ducă o viață mai bună", spune Adina Bălan, manager financiar Onco Team Diagnostic. 

MedLife a prioritizat în ultimii ani secvențierea genetică, în perioada pandemiei, fiind unul dintre principalii actori care a contribuit la monitorizarea crizei sanitare. Operatorul a adus, în premieră la vremea respectivă, secvențiatorul NexSeq 550 Dx de la Illumina în Laboratorul de Biologie Moleculară MedLife din București, cu ajutorul căruia a efectuat numeroase studii de cercetare prin care a secvențiat genomul SarS-CoV-2 în vederea identificării de noi mutații ale tulpinilor virusului. 

Prin intermediul acestui aparat extrem de complex se efectuează o gamă largă de teste pentru panouri țintite, în prezent fiind folosit pentru efectuarea testelor prenatale non-invazive RUNA, dar și a testelor de secvențiere genetică, în cadrul programului "Speranța nu moare de cancer". 

Cu o activitate de peste 10 ani pe piață, Onco Team Diagnostic este unul dintre laboratoarele de referință pentru segmentul oncologic, punând la dispoziția pacienților un sistem complet automat de patologie, imunohistochimie și biologie moleculară și procesând aproximativ 1000 de probe zilnic. 

Echipa medicală, formată din medici cu experiență de peste 20 de ani, asigură un diagnostic de maximă acuratețe, folosind metodologii și tehnici de vârf din domeniu. Totodată, Onco Team Diagnostic este unul dintre furnizorii relevanți de servicii de laborator în contract cu Casa de Asigurări de Sănătate a Municipiului București (CASMB). În felul acesta, laboratorul acoperă o gamă largă de teste din segmentele histopatologie și imunohistochimie, cât și examene citodiagnostice. Laboratorul a intrat în portofoliul MedLife, odată cu achiziționarea pachetului majoritar de către operatorul medical, în 2019. 

Acest articol este susținut de MedLife, cea mai mare rețea de servicii medicale private din România, și își propune să fie o sursă de informare și inspirație pentru o viață sănătoasă și echilibrată.   

Sănătatea reprezintă principala sursă de fericire a românilor. La MedLife, fericirea oamenilor ne bucură și ne motivează să oferim soluții medicale la cele mai înalte standarde. 

Indiferent de specialitate, la MedLife găsești oricând medici buni, a căror expertiză este completată de cele mai avansate tehnologii din domeniul medical și o infrastructură modernă, asigurând o îngrijire personalizată fiecărui pacient. 

​Află mai multe detalii despre toate serviciile pe www.medlife.ro.  

Ți-a plăcut acest articol?

Întrebarea zilei
Nomazii digitali ar putea primi interdicţie în cafenele. Obişnuiţi să lucraţi în oraş?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Facebook WhatsApp LinkedIn Twitter Email
Stiri Sportive Citește și
Bani mulți de la stat pentru toți românii care au curte. Trebuie doar să...
Fanatik.ro
Publicat 19.05.2024
Singura gară din țară care a fost construită ca o insulă. Deservea două...
Fanatik.ro
Publicat 18.05.2024
Curând vom fi martorii unui eveniment unic în viață
spotmedia.ro
Publicat 14.05.2024
Adevărul despre CEL MAI CONSUMAT aliment de români! Doctorul Vlad Ciurea:...
Gandul
Publicat 18.05.2024
Cum recrutează Moscova refugiați ucraineni pentru acte de sabotaj peste hotare....
Adevărul
Publicat 18.05.2024
Mesaje de Izvorul Tămăduirii 2024. Ce să le transmiți celor dragi în această...
A1
Publicat 10.05.2024
Horoscopul zilei de 21 mai 2024. Leii se pot confrunta cu conflicte. Află ce se...
CaTine
Publicat 20.05.2024
Cum se simte premierul Robert Fico, după ce a fost împușcat de cinci ori. Noi...
spynews.ro
Publicat 18.05.2024
Atenție, imagini dure! Cea mai frumoasă prezentatoare, desfigurată înaintea...
GSP
Publicat 18.05.2024
Cel mai mare viciu al Mariei Cârneci. Interpreta de muzică populară nu s-a...
Click.ro
Publicat 18.05.2024
Ce înseamnă semnalul SOS, de fapt. A fost folosit pentru prima dată acum mai...
Useit
Publicat 19.05.2024
1 mai pe litoral 2024! Marile festivaluri și concerte ce deschid noul sezon estival
Money.ro
Publicat 23.04.2024
Un milionar cu 25 de ani mai mare ar fi noul iubit al Simonei Halep. Imagini...
Redacţia.ro
Publicat 16.05.2024
Ciclonul care afectează Europa ajunge și în România: „Ne așteptăm la un...
libertatea.ro
Publicat 18.05.2024
Billie Eilish a lansat un nou album. Discul include 10 piese
ZU
Publicat 20.05.2024
Galette cu mere și căpșuni. O combinație simplă pentru un desert savuros
Hello taste
Publicat 20.05.2024
Cum îl determini pe copil să coopereze
Deparinti
Publicat 19.05.2024
Noi reguli pentru țăranii care vând în piețe. ”Eram doctori...
ziare.com
Publicat 16.05.2024
William Levy revine în două proiecte profesionale noi. Actorul își continuă...
Happy
Publicat 16.05.2024
Ceaiurile cu cea mai multă cofeină. Ce modificări pot produce în organism
Medicool
Publicat 20.05.2024
VIDEO | Soţia lui Băluţă a surprins şi reporterul cu ce a spus în interviu,...
orangesport.ro
Publicat 12.05.2024