Aplicația mobilă care te va ajuta să învingi problemele legate de somn. O poți descărca gratuit
Persoanele care suferă de tulburări ale somnului - apnee în somn de tip obstructiv - sau doresc să se informeze asupra acestora pot utiliza varianta android a "Help! Snoring", aplicație disponibilă gratuit, lansată de Societatea Română de Pneumologie, Philips Respironics și M2000 Multimedia Systems.
De Redactia Observator la 24.09.2015, 15:32Persoanele care suferă de tulburări ale somnului - apnee în somn de tip obstructiv - sau doresc să se informeze asupra acestora pot utiliza varianta android a "Help! Snoring", aplicație disponibilă gratuit, lansată de Societatea Română de Pneumologie, Philips Respironics și M2000 Multimedia Systems.
Potrivit unui comunicat de presă, "Help! Snoring" este aplicația gratuită care în numai câteva minute pre-testează riscul de apnee în somn, oferă informații despre boală, complicațiile ei, diagnostic și tratament, trimite către cel mai apropiat cabinet de somnologie.
Aplicația se poate descărca gratuit de la:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.helpsnorringg pentru ANDROID sau https://appsto.re/ro/B7277.i pentru IOS.
Consecințele sindromului de apnee în somn pot fi somnolența diurnă, sforăit, somn neodihnitor, treziri repetate, depresie, probleme sociale și familiale, disfuncții sexuale, dificultăți de concentrare, precum și un număr crescut de accidente rutiere cauzate de ațipirea la volan, precizează sursa citată.
Persoanele care suferă de sindromul de apnee în somn (SAS) se opresc în mod repetat din respirat în timpul somnului, pentru intervale cuprinse între câteva secunde, un minut sau chiar mai mult. Aceste întreruperi produc o scădere a cantității de oxigen din sânge, fapt ce poate provoca grave complicații sau chiar moartea.
Potrivit comunicatului citat, somnolența a fost asociată în 31-41% din accidentele majore ale vehiculelor comerciale. Conform Directivei 2014/ 85/ UE a Comisiei din 1 iulie 2014 (de modificare a Directivei 2006/ 126/ CE a Parlamentului European și a Consiliului privind permisele de conducere) candidații sau conducătorii auto trebuie să se supună unei consultații medical