Arheologii au descoperit în Egipt o fabrică de bere veche de aproximativ 5.000 de ani
Arheologii egipteni au descoperit o uriaşă fabrică antică pentru producerea berii, în oraşul Abydos, potrivit Ministerului Turismului și Antichităților. Situl din regiunea Sohag datează cel mai probabil din vremea conducerii regelui Narmer, în jurul anului 3.100 î.e.n, fiind astfel, cea mai veche fabrică descoperită în Abydos.
De Iulia Iancu la 15.02.2021, 09:16- Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1
Matthew Adams de la Universitatea din New York, unul dintre coordonatorii expediției formată din specialiști egipteni și americani, a declarat că cercetătorii cred că berea a fost folosită în ritualurile de înmormântare pentru primii regi din Egipt. Săpăturile anterioare din zonă au găsit dovezi potrivit cărora berea ar fi fost folosită în timpul riturilor de sacrificiu, potrivit CNN.
Fabrica era împărțită în opt secțiuni mari pentru producția de bere, fiecare conținând 40 de oale de lut folosite pentru încălzirea amestecurilor de cereale și apă, a declarat dr. Mostafa Waziry, secretar general al Consiliului Suprem de Antichități din Egipt.
Fabrica de bere ar fi putut produce până la 22.400 litri de bere la un moment dat, a adăugat Matthew Adams.
Oficialii sunt dornici să prezinte artefactele recent descoperite în timp ce încearcă să crească numărul turiştilor în ţară, una dintre cele mai afectate de pandemie de pe continentul african. Numărul turiştilor a scăzut la 3,5 milioane anul trecut de la 13,1 milioane, în 2019.
Zborurile internaționale au fost suspendate în martie 2020, odată cu închiderea siturilor arheologice și a muzeelor. Zborurile comerciale nu s-au reluat decât în iulie. Iar Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a redus prognoza pentru cheltuielile de turism din Egipt în anul fiscal 2020 de la 17,8 miliarde dolari la 2,7 miliarde dolari.