Antena LIVE

Curs valutar

Care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru infecția urinară

De la 01.03.2018, 18:05
WhatsApp
Care sunt cele mai eficiente remedii naturiste pentru infecția urinară pixabay.com

Infecția urinară este o afecțiune frecventă la toate categoriile de vârstă. În foarte multe cazuri nu prezintă simptome iar formele dezvoltate sunt rareori severe, în alte situații bacteria care cauzează infecția poate afecta vezica urinară, uretrele și chiar rinichii. Netratată, această afecțiune poate dezvolta complicații grave. Pentru a înțelege mai bine ce este infecția tracului urinar, trebuie să cunoaștem cauzele care duc la instalarea acestei afecțiuni, dar și care sunt metodele de prevenire și combatere.

Care sunt factorii care determina infecția urinară

Infecția urinară este o afecțiune determinată de înmulțirea excesivă a bacteriilor care se găsesc în mod normal la nivelul aparatului excretor. Bacteriile pot migra către uretră datorită igienei locale defectuoase; contactul sexual este un factor care favorizează migrarea bacteriilor în organism, diabetul și starea de graviditate sunt alți factori care determină această boală. Intervențiile chirurgicale și litiaza renală pot determina pătrunderea în organism a bacteriilor ce favorizează apariția infecției urinare.

În multe dintre cazuri această boală poate fi asimptomatică, mulți pacienți pot manifesta simptome ușoare precum durere locală în timpul urinării, senzație de urinare frecventă, micțiuni dese scăzute cantitativ și senzație de greutate în zona abdomenului.  Simptomele unei infecții mai puternice sunt modificarea mirosului și a culorii de urină, durere de spate, dureri lombare și în cazuri grave febră frisoane și vărsături.

Diagnostic și tratament pentru infecția urinară

Depistarea acestei boli se realizează de obicei în urma controlului clinic, confirmarea bolii trebuie însa efectuată doar prin examene de laborator specifice. Pentru examenul de laborator sunt necesare probe de sânge și urină, care oferă informații precise cu privire la tulpina bacteriei și antibiogramă. Infecțiile puternice necesită și analize suplimentare pentru a se identifica modul în care aparatul excretor este modificat de boală.

Infecțiile urinare puternice sunt de obicei tratate cu antibiotice, însă acțiunea agresivă a acestora îi determină pe tot mai mulți pacienți să adopte soluții naturiste. Un tratament naturist infecție urinară este în multe situații mai eficient față de unul alopat tradițional.

Numeroase plante precum merișorul, cozile de cireșe, afinele, fructele de ienupăr și coada calului au efecte deosebite asupra afecțiunilor urinare. Aceste plante sunt bogate în antioxidanți puternici care îmbunătățesc funcționarea rinichilor, în plus au cantități impresionante de vitamine care susțin buna funcționarea a organismului.

Merișorul este o plantă bine cunoscută pentru efectele bactericide, diuretice și antiinflamatoare. Ceaiurile și preparatele naturiste cu frunze și fructe de merișor au un efect antioxidant puternic, omoară bacteriile de la nivelul tractului urinar, pe care apoi le elimină. Substanțele flavonoide conținute de plantele de merișor împiedică aderența bacteriilor la nivelul pereților vezicii urinare și întrerup înmulțirea agenților patogeni la nivelul rinichilor. Dealtfel, proprietățile diuretice ale plantei favorizează eliminarea acestora din organism.

Coada calului este o altă plantă care ajută la buna funcționare a aparatului urinar și împiedica înmulțirea bacteriilor la nivelul vezicii urinare. Preparatele naturiste ce conțin coada calului sunt eficiente și în tratarea cistitelor și a inflamațiilor locale. Ceaiurile din coada calului au proprietăți remineralizante, antiseptice și diuretice, deci au o eficiență crescută în tratarea infecțiilor urinare.

Afinele sunt bogate in antioxidanți, minerale, vitamine și substanțe cu efect antibiotic. Acționează asemeni antibioticelor, fără a da efectele secundare ale acestora. Micile fructe sunt printre cele mai eficiente unelte de luptă împotriva infecțiilor urinare. Pe lângă efectele vitaminizante, diuretice și bactericide, afinele susțin buna funcționare a organismului și întăresc sistemul imunitar, acestea trebuie luate în considerare cel puțin ca adjuvant în tratarea infecțiilor cu E.coli.

Cozile de cireșe sunt remedii naturiste folosite de sute de ani. Efectele diuretice, astringente și antiinflamatoare ale acestora sunt cunoscute atât bunicilor cât și adepților tratamentelor naturiste. Atât ceaiurile cât și băile cu preparate terapeutice din cozi de cireșe ajută la reducerea numărului de bacterii de la nivelul aparatului urinar și susțin buna funcționare a rinichilor.

Infecțiile urinare sunt afecțiuni ce impun pe lângă tratament naturist sau alopat, repaus la pat, regim alimentar sărac în sare, căldura locală și consum ridicat de apă și lichide.

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi decis cu cine votaţi în primul tur la alegerile prezidenţiale?

DA

NU

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Leguma din România pentru care străinii ar putea sta la coadă. A fost...
Fanatik.ro
Publicat 23.11.2024
Nu vă lăsați mințiți
spotmedia.ro
Publicat 23.11.2024
Colonel american: Rusia are tot dreptul să atace NATO acum
spotmedia.ro
Publicat 21.11.2024
Meteorologii Accuweather anunță 3 zile consecutive de ninsori și viscol în...
Gandul
Publicat 24.11.2024
Cum ne sărăcește statul doar ca să-și astupe propria incompetență. Profesor...
Adevărul
Publicat 24.11.2024
Alegeri prezidențiale 2024. Cele mai noi informații despre primul tur de vot
A1
Publicat 23.11.2024
Horoscopul zilei de 24 noiembrie 2024. Balanțele au parte de o perioadă...
CaTine
Publicat 23.11.2024
Andrei Rotaru și Cristina, femeia pe care a părăsit-o pentru ispita Diandra, au...
spynews.ro
Publicat 22.11.2024
S-au aliat OFICIAL cu Kosovo împotriva României în războiul de la TAS:...
GSP
Publicat 22.11.2024
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost...
Click.ro
Publicat 21.11.2024
Cum folosesc hackerii scrisorile fizice pentru atacurile cibernetice. Strategia de...
Useit
Publicat 23.11.2024
Doliu în lumea artistică din România! Artistul a suferit un infarct înaintea...
Redacţia.ro
Publicat 23.11.2024
Strategia SUA și a Europei ca să nu împingă India în brațele Rusiei
libertatea.ro
Publicat 23.11.2024
Cher a vorbit despre singurul bărbat care s-a despărțit de ea: „Am fost...
ZU
Publicat 24.11.2024
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Hello taste
Publicat 22.11.2024
Cum să devii cea mai bună bunică din lume. Activitățile care te pot apropria...
Deparinti
Publicat 23.11.2024
România, înspre recesiune. De ce au ajuns previziunile economice să...
ziare.com
Publicat 23.11.2024
Cine pleacă din distribuția seriei Golden Boy – Dragoste rebelă. Este vorba...
Happy
Publicat 22.11.2024
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Lipsa de fier: simptome care trebuie să-ți dea de gândit
Medicool
Publicat 24.11.2024