Cea mai bună plăcinta armânească de PRAZ! Care este elementul SECRET care o face să fie SPECIALĂ
În patiseriile din Constanța găsești cele mai bune plăcinte de praz. Noi am aflat rețeta și elementul secret care o face specială!
De Redactia Observator la 19.12.2016, 13:00În patiseriile din Constanța găsești cele mai bune plăcinte de praz. Noi am aflat rețeta și elementul secret care o face specială!
INGREDIENTE:
aluat foietaj
1,3 kg praz
100 g măsline negre fără samburi
350 g smântână
200 g telemea
5 ouă
unt
ulei de măsline
sare
piper negru
Prazul se spală, se curată de mustăţi se taie rondele şi se căleşte în 3 linguri de ulei de măsline până se înmoaie. Se feliază măslinele.
Se tapetează cu unt o tavă şi se acoperă cu un strat de hârtie de copt. Se pune jumătate din foietaj, se presară cu câteva cuburi de unt de dimensiunea unghiei şi se aşează prazul şi măslinele.
Pentru un gust bogat puteţi adaugă şi vin în compoziţia aluatului, dacă doriți să îl faceți în casă (alături de untură, faină și sare)!
Peste acestea se toarnă ouăle bătute cu smântână, un praf de sare şi unul de piper. Se presară telemeaua zdrobită, se aşează restul de foietaj şi coace în cuptorul încins în prealabil, la foc mediu, timp de 30 min. După ce s-a scurs timpul, se unge suprafaţă plăcintei cu un gălbenuş de ou şi se reintroduce la cuptor. În momentul în care capătă o culoare aurie, este gata. Se lasă 10 minute, după care se poate tăia.
Se serveşte caldă, însă la fel de bună este şi rece.
Rețetă și poză preluată de pe beatricesauvage.wordpress.com.