Deliciul omagial absolut! Cum arată prăjitura „ȘUVIȚA LUI BĂSESCU”
O prăjitură cu personalitate face ravagii prin cofetăriile din țară
De Redactia Observator la 15.06.2015, 11:09O prăjitură cu personalitate face ravagii prin cofetăriile din țară
Iată cât de simplu se prepară!
Ingrediente pentru foile cu cacao:
- 2 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 2 linguri de apă
- 1 cană de ulei
- 1 lingură de cacao
- 3 linguri de făină
- o linguriţă de bicarbonat stins cu puţină lămâie
Frecă gălbenuşurile cu zahărul până se topeşte apoi adăugă uleiul ca la maioneză şi dă-l la o parte. Bate albuşurile împreună cu apa spumă, adăugă gălbenuşurile, bicarbonatul, cacaoa şi făina. Pune hârtie de copt pe dosul tăvii şi coace 2 foi.
Ingrediente pentru foile cu nucă:
- 4 ouă (albuşurile)
- 6 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină
- 100 de grame de nucă măcinată
Bate albuşurile spumă și adaugă zahărul apoi nuca şi făina Pune hârtie de copt pe dosul tăvii şi coace 2 foi.
CITEȘTE ȘI Un DESERT RAPID într-o zi de SĂRBĂTOARE
Crema:
- 4 ouă (gălbenuşurile)
- 1 ou întreg
- 7 linguri de zahăr pudră
- 1 lingură de ness
- puţin lapte
- 250 de grame de unt
- 200 de grame de frişcă
- vişine din compot
- 1 tabletă cocolată neagră
Frecă bine gălbenuşurile cu oul, zahărul şi laptele, apoi pune-o la fiert pe baie de aburi până se îngroaşă. Când se răceşte o amesteci cu nessul şi untul ca să nu se taie. Trebuie să ai grijă să amesteci într-o singură direcţie şi să răcești bine prima parte a cremei, pentru că se taie foarte uşor. În paralel bați frişca şi o lăși deoparte.
Cum o aranjezi:
Pune foaia de nucă, jumătate de cremă, apoi foaia de cacao, frişca şi vişinele, cealaltă foaie de cacao şi restul de cremă iar deasupra foaia cu nucă. Peste prăjitură pui ciocolată topită pe baie de abur.