Diavolii tasmanieni, aduși pe o insulă australiană pentru salvarea speciei, au decimat întreaga populație locală de pinguini
Încercarea de a salva diavolii tasmaniei, în Australia, a venit cu costuri catastrofale. Exemplarele, aduse cu 10 ani în urmă pe o micuță insula australiană, pentru salvarea speciei, au decimat întreaga populație locală de pinguini, scrie The Guardian.
De Redactia Observator la 22.06.2021, 14:47- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
În urmă cu 10 ani, insula Maria, situată la est de Tasmania, era locuită de 3.000 de perechi de pinguini. Exemplarele au fost, însă, ucise după ce pe insula au fost aduși divolii tasmanieni, în 2012, într-o încercare de a salva specia.
În 2012, pe insula au fost aduși 28 de diavoli tasmanieni, iar până în 2016, numărul lor a ajuns la 100. “De fiecare dată când oamenii au introdus, accidental sau intenționat, mamifere pe insule oceanice, au obținut același rezultat cu un impact catastrofal pentru una sau mai multe specii de păsări. Dispariția celor 3.000 de perechi de pinguini este o lovitură puternică”, a declarat Eric Woehler, un cercetător din cadrul organizației Birdlife Tasmania.
Totodată, marsupialele carnivore au ucis și coloniile de pescăruși de pe insula. “Datorită dimensiunilor lor și a capacităților de a săpa, aceste mamifere au un impact negativ mai mare, asupra populației de pescăruși, decât opposumii sau pisicile. Este clar că diavolii au avut un efect catastrofal asupra faunei de pe insulă”.
Diavolii tasmanieni au murit, pe continentul australian, după sosirea câinilor dingo. Iar marsupialele carnivore au suferit o altă lovitură după apariția unei forme contagioase de cancer, care a ucis aproximativ 90% din populație, de când a fost descoperită în 1996. În Tasmania mai există doar 25.000 de diavoli tasmanieni, în sălbăticie, potrivit Aussie Ark.