Explicaţie ştiinţifică! De ce nu este bine să pui roşiile în frigider
Puţine persoane ştiu că roşiile nu se păstrează în frigider. Explicaţia dată de specialişti este simplă
De Redactia Observator la 09.08.2015, 16:24Puţine persoane ştiu că roşiile nu se păstrează în frigider. Explicaţia dată de specialişti este simplă
Conform cercetătorilor, roşiile trebuie păstrate la căldură, pentru că într-un mediu rece sunt supuse unor modificări chimice, care duc la pierderea aromei şi schimbarea texturii, scrie Huffington Post.
Gustul roşiilor este oferit de compuşi volatili, iar mediul rece opreşte producerea acestora, distrugându-i pe cei existenţi. Singurul moment în care poţi ţine o roşie în frigider este atunci când este coaptă în totalitate şi nu vrei să o consumi imediat. Dacă o ţii afară atunci când este coaptă, o să se strice în câteva zile.
Citeşte şi Video GENIAL! Cel mai simplu truc pentru a împiedica alimentele să se prindă de grătar