Antena LIVE

Curs valutar

Friptura gătită timp de 20 de zile, reţeta bucătarilor care dă un gust unic cărnii de vită

Gătesc astăzi ce mânânc peste 20 de zile. Este deviza gurmanzilor pentru care cel mai de preţ ingredient al unei fripturi este marinata. Pentru a avea cel mai bun gust posibil în farfurie, bucătarii vin cu metode ce pot părea extreme.

De la 29.10.2018, 23:43
WhatsApp
Vezi și:

Gătesc astăzi ce mânânc peste 20 de zile, este deviza gurmanzilor pentru care cel mai de preţ ingredient al unei fripturi este marinata. Pentru a avea cel mai bun gust posibil în farfurie, bucătarii vin cu metode ce pot părea extreme.

Este nevoie de un utilaj industrial pentru a scoate carnea de vită din blocul de unt îngheţat. 

Trebuie să fie unt sărat, neapărat cu 80 la sută grăsime.

Daniel Grasu, chef: Carnea în unt, aşa, trebuie să stea minimum 20 de zile. Şi atunci devine din ce în ce mai fragedă, ia gustul de vită este mai amplu, e mai amplificat. Tocmai datorită învechirii, pentru că prin învechirea asta nu faci decât să mixezi aromele şi enzimele din carne să se joace între ele, să zicem aşa.

Este o metodă de marinare simplă, chiar dacă de lungă durată. Antricotul se sărează cu generozitate, apoi se pune pe grătar. Pentru a ajunge pe platou mai trebuie doar câteva condimente.

Puţină sare, sos de oase, acesta e secretul gustului la noi, emulsie de legume coapte.

Blocul de unt nu este singura metodă de a da un gust aparte cărnii de vită. Poate fi pusă chiar şi într-un... bloc de cenuşă.

Daniel Grasu, chef: Aici avem o marinadă, o să sune cidat, dar e o marinadă pe bază de cenuşă de legume. Avem frunze de praz, frunze de ceapă, frunze de usturoi, rozmarin şi cimbru, pur şi simplu arse tăciune.

În felul acesta, va avea gust de grătar făcut pe tăciuni de lemn, chiar dacă e preparată la aragaz. Vita are multe secrete, spun bucătarii. Pentru o marinată nu e nevoie de cea mai de scumpă carne. 

Daniel Grasu, chef: Noi am luat ceafa de vită, care este un cut mai ieftin şi împreună cu toate ingredientele aceastea o ridicăm la nivel de gală.

Ceafa de vită se pune într-o pungă alături de rozmarin, cimbru, usturoi, piper şi ghimbir. Totul se acoperă cu vin roşu, apoi urmează aşteptarea, de data aceasta, şapte zile. 

Într-un restaurant, friptura marinată în acest fel costă între 60 şi 150 de lei porţia. 

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

social observator19 friptura
Întrebarea zilei
Aveţi în plan să plecaţi în vacanţă de Paşte, anul acesta?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Clădirea mamut din București care se transformă. A fost abandonată și furată...
Fanatik.ro
Publicat 03.04.2025
Meteorologii ACCUWEATHER au modificat prognoza: Orașele din România în care...
Gandul
Publicat 27.03.2025
Cum se poate schimba clasamentul din sondajele pentru alegerile prezidențiale....
Adevărul
Publicat 03.04.2025
Cine este Andy Van de Gucht, cuțitul de aur al lui Chef Richard Abou Zaki de la...
A1
Publicat 03.04.2025
Horoscopul zilei de 10 aprilie 2025. Taurii trebuie să fie atenți la ce se...
CaTine
Publicat 09.04.2025
Horoscop duminică, 30 martie 2025: Racii vor lua decizii importante
spynews.ro
Publicat 30.03.2025
Ariana Grande lansează 'Eternal Sunshine Deluxe: Brighter Days Ahead', cu șase...
Kudika
Publicat 03.04.2025
Andy Murray, mesaj amuzant pentru Lionel Messi: „L-am întrebat dacă poate...
GSP
Publicat 30.03.2025
Ai un IQ fantastic dacă răspunzi corect în 7 secunde. Unde este pasărea?
Click.ro
Publicat 03.04.2025
Primul sistem de operare creat de Bill Gates și Paul Allen poate fi descărcat de...
Useit
Publicat 09.04.2025
O afacere Hi-Q! Pilotul Mihai Sturzu deschide prima tabără de aviație pentru...
Money.ro
Publicat 26.03.2025
Ce nume se vehiculează să preia rolul lui Călin Georgescu. ANALIZĂ
libertatea.ro
Publicat 10.03.2025
Sean „Diddy” Combs a fost citat într-un nou proces. Un fotograf a susținut...
ZU
Publicat 30.03.2025
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare
Hello taste
Publicat 09.04.2025
Ce este „încărcătura mentală a mamelor”. Se vorbește prea puțin...
Deparinti
Publicat 30.03.2025
Jaqueline Bracamontes a leșinat în urma unei diete stricte. Ce s-a întâmplat...
Happy
Publicat 26.03.2025
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim...
BZI
Publicat 13.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Uleiul de rapiță: proprietăți, beneficii și riscuri
Medicool
Publicat 03.04.2025