GREȘELILE pe care le faci când prepari CLĂTITELE
Este cel mai simplu desert pe care îl poţi face acasă, în doar câteva minute
De Redactia Observator la 19.06.2015, 12:13Este cel mai simplu desert pe care îl poţi face acasă, în doar câteva minute
Cele mai frecvente greşeli pe care le faci atunci când prepari clătitele:
- Pregăteşti aluatul cu mult timp înainte. Cu cât este mai proaspăt, cu atât clătitele îţi vor ieşi mai bine. Ideal este să-l faci chiar atunci. Îţi ia mai puţin de 10 minute.
- Foloseşti o tigaie subţire. Ca să nu se ardă clătitele, este recomandat să foloseşti o tigaie mai groasă, iar focul aragazului să fie dat la mediu.
- Amesteci prea mult aluatul. Nu trebuie să amesteci prea mult aluatul, pentru că glutenul din faină, împreună cu proteinele din ouă vor începe să reacţioneze şi vei obţine nişte clătite gumate.
- 4. Foloseşti unt. Dacă vrei să foloseşti unt, ai mare grijă că se arde uşor. Cel mai bine este să-l foloseşti pe cel în varianta lichida sau să-l înlocuieşti cu uleiul vegetal.
- 5. Le întorci prea devreme. Dacă obişnuiai să întorci clătitele pe partea cealaltă imediat ce apăreau mici bule la suprafaţă, afla că făceai o greşeală. Corect este să le întorci abia după ce aceste bule încep să se spargă.
Poftă bună!