Antena LIVE

Curs valutar

Legenda celui mai înfricoşător lac din Bucureşti: Lacul Morii sau “Lacul Morţii”. Se spune că locul este BLESTEMAT! Ororile făcute de Ceauşescu

Astăzi, Lacul Morii este un loc liniştit, unde se relaxează mii de bucureşteni, însă lacul ascunde un trecut înfricoşător!

De la 20.09.2016, 19:16
WhatsApp

Astăzi, Lacul Morii este un loc liniştit, unde se relaxează mii de bucureşteni, însă lacul ascunde un trecut înfricoşător!

Locurile cartierului bucureștean Crângași au fost populate din cele mai vechi timpuri. Câteva monede romane, de pe vremea lui Flavius Valentinian I, precum și un cuptor vechi pentru ars oale au arătat faptul că pe aici trecuseră oameni cu 2.000 de ani în urmă. Mai târziu, în timpul domniei lui Vodă Caragea, toți cei decedați în timpul marii ciume au fost duși acolo. Apăruse, astfel, un mic cimitir, transformat peste ani într-unul în care odihneau sufletele din zonă. Pentru unii, era idilic. Verdeață, liniște, sărăcie. Pentru alții, chin, mizerie, indundații.

Lucrările la lacul de acumulare de pe râul Dâmbovița au început în iulie 1985, iar în 21 august 1986 a fost închis stăvilarul Ciurel și apele Dâmboviței au început să se adune în spatele zăgazurilor din pământ și beton. Ideea construirii Lacului Morii a fost una cat se poate de practică: s-a dorit protejarea capitalei București de inundații.

Lacul Morii sau “Lacul Morții”

Lacul Morii sau “Lacul Morții”, cum îl numesc unii, este un tărâm al spiritelor scufundate în adâncuri. Aşa cred cei mai mulţi dintre locuitorii din zonă. Amenajarea Complexă a Râului Dâmbovița, cum e așternut pe piatra de la Barajul Ciurel, n-a durat mult. Un întreg cartier a fost ras de pe fața pământului pentru a lăsa loc Lacului Morii. Toți cei de la case au fost mutați la bloc, în apartamente. De asemenea, pentru a putea ridica barajul de aici, s-a decis ca cimitirul, care stătea în calea buldozerelor, să fie mutat, iar biserica Sfântul Nicolae să fie distrusă. Ce trebuie menționat este că lăcașul de cult a fost demolat chiar într-o zi de sărbătoare, mai exact de Sfinții Constantin și Elena.

Potrivit legendelor, cadavrele din cimitir trebuiau mutate până la o anumită dată, însă au fost mutate doar 11.000 de decedați, în două luni, în alte locuri. Groparii și soldații au trebăluit non-stop. De asemenea, pentru că se dorea începerea lucrărilor imediat, mașinile au intrat direct peste osemintele rămase aici. Cei care nu şi-au mutat morţii până la termenul fixat de autorităţi s-au trezit într-o bună zi că buldozerele intraseră pur şi simplu peste morminte. Oasele amestecate cu pământul răscolit erau peste tot, iar unii au luat ce au mai apucat, fără a şti măcar dacă osemintele erau sau nu ale celor dragi.

Peste cimitirul din Crângași s-a turnat timp de șase luni placă de beton, una după alta. După ce au dat drumul la apă se zvonește că în larg, pe lângă insula de agrement, apăruseră două sicrie, care aveau lipite pe capace fotografii în care apăreau Nicolae și Elena Ceaușescu. A fost zarvă mare, dar nimeni nu a descoperit cine pusese la cale gluma de prost gust împotriva tovarășilor

În anii ’80, însă, nimeni nu îndrăznea să comenteze nimic, de frica comuniştilor. Dar legendele nu s-au pierdut, sufletele celor zidiţi de ambiţia unui regim ateu nu şi-au găsit liniştea. Oamenii din zonă spun că multe nenorociri s-ar fi petrecut de-a lungul timpului pe lacul Ciurel și asta pentru că lucrările au tulburat somnul morților. Așa au început legendele, locuitorii spunând că sufletele morților ieșeau noaptea și bântuiau, fiind rămase pe un pământ de nicăieri. Cei de prin preajmă auzeau gemete, deși scăldatul era interzis.

Pescarii care obişnuiesc să meargă pe Lacul Morii au povestit că, noaptea, deasupra apei se văd adesea zeci de luminiţe stranii. Alţii spun că uneori în zonă se aude un vuiet inexplicabil, de parcă cineva jeleşte sau se tânguieşte.

sursa: omofon.com

Redactia Observator

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

blestem bucuresti ceausescu inedit lacul morii
Întrebarea zilei
Vânzările de maşini chinezeşti, în creştere în România. Vă tentează să achiziţionaţi un astfel de autoturism?

Da

Nu

*după apăsarea butonului "Votează" pagina se va reîncărca pentru afișarea rezultatelor

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰

Stiri Sportive Citește și
Localitatea de lângă București în care oamenii se mută pe capete. Arată ca...
Fanatik.ro
Publicat 09.03.2025
Iluzie optică virală | Doar un geniu poate găsi polițistul ascuns în această...
Gandul
Publicat 09.03.2025
Justin Trudeau, în lacrimi după o discuție aprinsă și plină de injurii cu Trump
Adevărul
Publicat 08.03.2025
Jurații Chefi la cuțite vorbesc cu emoție despre sărbătoritele zilei de 8...
A1
Publicat 07.03.2025
Horoscopul zilei de 10 martie 2025. Taurii lasă trecutul în spate. Află ce se...
CaTine
Publicat 09.03.2025
BREAKING NEWS / A murit celebrul astrolog Minerva! Gabriela Dima s-a stins din...
spynews.ro
Publicat 07.03.2025
Accident teribil în Germania: jucătorului român i-a fost amputat piciorul »...
GSP
Publicat 06.03.2025
Care sunt cele cinci țări din lume care nu pot fi cucerite? Geografia se află...
Click.ro
Publicat 08.03.2025
Cel mai bogat oraș din lume. Aici locuiesc 350.000 de milionari și 60 de miliardari
Useit
Publicat 08.03.2025
Concertele și spectacolele lunii martie! Ce mari artiști putem vedea
Money.ro
Publicat 06.03.2025
„Sute de ucraineni morți” și un avantaj clar pentru armata rusă, după ce...
libertatea.ro
Publicat 09.03.2025
Fanii Selenei Gomez au constatat că vocea ei a devenit mai monotonă și lipsită...
ZU
Publicat 09.03.2025
Mini tarte cu pastă de ciuperci și șuncă. Un aperitiv savuros
Hello taste
Publicat 08.03.2025
Supă cremă de morcovi și cartof dulce. Delicioasă și ușor de digerat
Deparinti
Publicat 09.03.2025
Hande Erçel a îmbrăcat o ținută demnă de podium. Vedeta s-a aflat printre...
Happy
Publicat 07.03.2025
Ramona Bădescu a vorbit despre planurile de nuntă! „Am pus totul la cale!”
BZI
Publicat 07.03.2025
Nouria Nouri, fosta soție a lui Daniel Iordăchioaie, și-a cunoscut actualul...
DIVA
Publicat 23.09.2024
Cât de eficiente sunt cremele cu colagen. Ce spune medicul dermatolog despre...
Medicool
Publicat 09.03.2025